ITF World Tennis Tour

ITF World Tennis Tour: Ready? Play! In Oldenzaal

De proftoernooien in de laagste categorie van de International Tennis Federation (ITF) zijn sinds dit jaar gebundeld in de ITF World Tennis Tour. Hier kan je de spelers van de toekomst van dichtbij aan het werk zien.

Nederland telt vier van deze internationale toernooien die tot de ITF World Tennis Tour behoren. De ITF World Tennis Tour Alkmaar en de ITF World Tennis Tour The Hague powered by Burgersdijk Tennis hebben reeds plaatsgevonden. Deze maand staan nog de toernooien in Oldenzaal (12-18 augustus) en Haren (26 augustus – 1 september) op het programma, waarbij de Broekhuis Peugeot ITF World Tennis Tour Oldenzaal als eerste aan de beurt is.

Ryan Nijboer

Ryan Nijboer
Foto: Jan Pieter Schade

In Oldenzaal wonen 32.000 mensen en de Twentse stad telt drie tennisverenigingen: Quick Tennis, Tennisvereniging Zuid-Berghuizen en OLTC Ready. Op het laatstgenoemde park strijden de spelers van de toekomst en door omstandigheden afgezakte ervaren toppers tijdens het internationale toernooi, dat bij zowel de mannen als vrouwen met 15.000 dollar is gedoteerd.

Op de deelnemerslijst bij de mannen zien we veel Nederlandse inbreng, maar ook Duitsland, Zweden en India is vertegenwoordigd. De hoogstgeplaatste spelers komen echter van eigen bodem. Ryan Nijboer, Niels Lootsma en Jesper de Jong zijn drie van de minstens 11 Nederlandse deelnemers in het enkelspel.

Next Gen National Final
Tijdens het ITF-toernooi in Oldenzaal kunnen de spelers ook punten verzamelen voor de Red Bull Next Gen-ranking. De top-3 van de ranglijst aangevuld met een wildcardspeler (toegewezen door de KNLTB) zullen op 27 september de National Final spelen voor de Markthal in Rotterdam. Zij strijden om een prijzenpot van € 2.500,- én een wildcard voor de Red Bull Next Gen Open Final in Milaan.

De huidige stand op de Red Bull Next Gen-ranking is als volgt:
1. Ryan Nijboer
2. Jesper de Jong
3. Michiel de Krom
4. Dax Donders
5. Zachary Eisinga
6. Alec Deckers
7. Roland Stuurman
8. Bart Stevens
9. Jing Long Weng
10. Daniel de Jonge

ITF World Tennis Tour: Ready? Play! In Oldenzaal

Suzan Lamens
Foto: Jan Pieter Schade

Bij de vrouwen komen Cindy Burger, die vorige week het ITF-toernooi in Knokke op haar naam schreef, winnares van de ITF World Tennis Tour Alkmaar Suzan Lamens, Eva Vedder en Rosalie van der Hoek in het hoofdtoernooi in actie. Via de kwalificatie die op maandag start zal wellicht nog een aantal oranjespelers het hoofdschema, dat op dinsdag aanvangt en spelers uit onder andere Amerika, Frankrijk, Turkije, Japan en België bevat, bereiken.

Side-events
In Oldenzaal is meer dan alleen tennis van hoog niveau te aanschouwen. Op zondag 11 augustus wordt van 10.00 tot 14.00 uur een Kidsday georganiseerd. Donderdag 15 augustus is het Ladies Day en op deze dag staat ook de lancering van de OldStars tennis gepland. Dit is een nieuwe aangepaste spelvorm voor ouderen ontwikkeld door het Nationaal Ouderenfonds en de KNLTB. De kick-off wordt gedaan in aanwezigheid van Tom Okker en voetballegende Sjaak Swart.

De finales op zondag 18 augustus worden voorafgegaan door een Jeugdtoernooi. Kortom er is genoeg te beleven tijdens de Broekhuis Peugeot ITF World Tennis Tour Oldenzaal. De toegang is gratis dus kom zeker eens een kijkje nemen op het park van OLTC Ready.

Klik hier voor de routebeschrijving.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z