Oldenzaal

De Jong en Burger de beste bij ITF in Oldenzaal

Jesper de Jong en Cindy Burger hebben de titel in het enkelspel van de Broekhuis Peugeot ITF World Tennis Tour Oldenzaal gewonnen.

Nederlands succes in het dubbelspel was er voor Bart Stevens samen met Mats Hermans en Eva Vedder die met Stephanie Visscher een duo vormde.

Jesper de Jong

Jesper de Jong
Foto: Jan Pieter Schade

De finale van het mannenenkelspel kleurde volledig oranje. Amadatus Admiraal plaatste zich verrassend voor de eindstrijd. Hij knokte zich eerst nog door het kwalificatietoernooi van het internationale 15.000 dollartoernooi in Oldenzaal.

Jesper de Jong was als derde ingeschaald en speelde zijn tweede finale van een ITF-toernooi dit jaar. Vorige maand was hij verliezend finalist in Marburg.

De zes partijen die Admiraal deze week reeds in de benen had, leek zijn tol in de finale te eisen. De Jong was met 6-0 6-4 in iets meer dan een uur klaar met Admiraal en pakte met de zege zijn eerste titel in een ITF-toernooi.

In het dubbelspel wisten Bart Stevens en Mats Hermans de titel naar zich toe te trekken door de Duitser Alexander Mannapov en Vitalii Shcherba uit Oekraïne met 4-6 6-4 10-6 te verslaan.

Cindy Burger

Cindy Burger

Cindy Burger pakte in Oldenzaal haar tweede ITF-titel van het jaar. Ipek Oz uit Turkije won op het centre court van OLTC Ready rap de eerste set met 6-2, maar Burger toonde vervolgens haar klasse door de tweede en derde set met 6-1 naar zich toe te trekken.

De als achtste geplaatste Burger is pas een paar maanden terug van een langdurige schouderblessure. Drie weken geleden was de Volendamse ook al de sterkste bij een soortgelijk ITF-toernooi in Knokke, België.

De titel in het vrouwendubbel werd een prooi voor Stephanie Visscher en Eva Vedder. Het als derde geplaatste koppel won de tiebreak van de eerste set met 7-5 toen hun tegenstandsters Julia Kimmelmann en Anna Pribylova de strijd staakten.

Zodoende gingen alle enkel- en dubbeltitels van het Broekhuis Peugeot ITF World Tennis Tour Oldenzaal naar een speler van eigen bodem.

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z