Libema Open

Rus wint Nederlands Wildcardduel

Arantxa Rus heeft de tweede ronde bereikt op Libéma Open. Landgenote Bibiane Schoofs werd in een vermakelijke partij met 7-5 6-4 geklopt op het centre court.

Rus wint Nederlands Wildcardduel

Arantxa Rus

Ondanks een 3-0 en 5-1 voorsprong voor Rus kreeg de eerste set alsnog een spannend einde. Schoofs kwam terug tot 5-5, maar moest even later toch met 7-5 buigen voor haar linkshandige Fed Cup-collega.

In het tweede bedrijf was het opnieuw Rus die als eerste een voorsprong afdwong, door via een break uit te lopen naar 4-2. Schoofs bracht de stand terug tot 4-4, maar bij een 5-4 achterstand verloor ze haar opslag en de wedstrijd via een lange deucegame op eigen opslag.

Rus, voor de tiende keer actief in Rosmalen, treft in de tweede ronde mogelijk Kiki Bertens. Het eerste reekshoofd moet dan eerst zien te winnen van Johanna Larsson.

Ook Margarita Gasparyan heeft haar openingspartij gewonnen. In de lange openingspartij op het centre court kwam de Russin met de fraaie enkelhandige backhand terug van een set achterstand om op indrukwekkende wijze af te rekenen met zevende reekshoofd Viktoria Kuzmova uit Slowakije: 2-6 7-6 6-4.

Heb je nog geen tickets? Bestel ze hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z