Nieuws

Bertens benut matchpoint niet en verliest dubbelspelfinale

Het is Kiki Bertens en haar partner Ashleigh Barty niet gelukt om de dubbelspeltitel bij het WTA-toernooi van Brisbane te pakken. In de finale waren Hsieh Su-Wei en Barbora Strycova met 3-6 7-6(7) 10-8 net iets sterker.

In de eerste set was een servicebreak in de zesde game voldoende voor Bertens en Barty om de set met 6-3 naar hun toe te trekken.

In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid en namen Hsieh en Strycova na de zesde game een break voorsprong. Het lukte echter het als eerste geplaatste duo niet om bij 5-3 de set uit te serveren.

Bertens en Barty kwamen terug en een tiebreak moest de beslissing brengen. Het Nederlands/Australische koppel nam het initiatief en liep uit naar een 4-1 en 5-2 voorsprong. Op 6-5 kregen Bertens en Barty een matchpoint maar deze werd niet benut. Het tweede setpoint voor Hsieh/Strycova was wel raak (9-7) waardoor een match tiebreak werd afgedwongen.

Het momentum van het winnen van de tweede set namen Hsieh en Strycova aanvankelijk mee in de beslissende derde set. De topseeds kwamen op een riante voorsprong van 6-1. Bertens en Barty bleven vechten en verkleinden de achterstand tot 8-7, waarna ze op eigen service een punt inleverden en zo tegen twee wedstrijdpunten voor de tegenstandsters aankeken. Het eerste matchpoint werd weggewerkt, maar op het tweede capituleerden Bertens en Barty.

De matchtiebreak werd met 10-8 gewonnen door Hsieh en Strycova en zij pakten daarmee de titel van het Premiertoernooi in Brisbane.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z