Nieuws

Bertens evenaart mogelijk record Stöve

Ondanks haar verlies tegen Ashleigh Barty in de vierde ronde van het Premier Mandatory-toernooi van Miami gaat Kiki Bertens opnieuw stijgen op de wereldranglijst. Door het bereiken van de laatste 16 bij het grote WTA-toernooi in Florida haalt ze sowieso Sloane Stephens en Elina Svitolina en wellicht Karolina Pliskova in.

Waar de Wateringse bij aanvang van het evenement nog de mondiale nummer acht was, stijgt ze op de nieuwe ranking van maandag 1 april twee of drie plaatsen. Als Pliskova niet voorbij de vierde komt dan evenaart Bertens het record van Betty Stöve, die in 1977 de nummer vijf van de wereld was.

Wie speelt waar? Van finaleweek Miami tot gravel in Marbella

Stöve reikte 42 jaar geleden tot drie finales op Wimbledon. Vervelend genoeg ging zowel de eindstrijd in het enkelspel, als in het dubbelspel en mixdubbel verloren. Bertens beste prestatie op een grandslamtoernooi is de halve finale in 2016 op Roland Garros, waarin Serena Williams haar opmars stuitte.

In het nieuwe TENNiS Magazine dat komend weekeinde verschijnt vertelt Stöve in een interview blij te zijn dat haar rankingrecord eindelijk kan worden geëvenaard en misschien nog wel wordt verbeterd door Bertens. ‘Ik gun het haar van harte. Ik volg haar goed en we hebben af en toe contact. Ik probeer haar aan te sporen om het nog beter te doen. Ze moet blijven aanvallen en blijven geloven in zichzelf, maar ze heeft Raemon Sluiter om haar heen die het heel goed kan uitleggen. Ze werkt heel hard en is doelgericht bezig. Ik ben onder de indruk van haar positieve gedrag en het lef waarmee ze doorzet.’

Bertens evenaart record Stöve

Lang werd gedacht dat de 27-jarige Bertens alleen op gravel met de beste van de wereld meekon, maar sinds haar uitmuntende 2018 is dat beeld veranderd. Ze boekte vorig jaar maar liefst drie toernooizeges, waarvan twee op hardcourt. Daarnaast bereikte ze de eindstrijd in Madrid en de kwartfinale op het heilige gras van Wimbledon en de halve finale bij de WTA Finals in Singapore. Dit jaar was Bertens al de beste op de indoorbaan in St. Petersburg.

Kiki Bertens: Van WTA-debuut tot achtste toernooizege

Maandag 1 april is sowieso een belangrijke dag voor Bertens, want naast het bereiken van haar persoonlijk hoogste ranking start ook haar titelverdediging bij het toernooi van Charleston. Het premier-toernooi dat op groen gravel wordt gespeeld won ze vorig jaar door Julia Goerges in de finale te verslaan. Het was 12 maanden geleden de grootste titel die ze tot dan toe in haar loopbaan had gewonnen.

Blijf op de hoogte van de prestaties van Kiki Bertens en volg ons Twitter account!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z