Nieuws

Bertens naar finale WTA Elite Trophy

In Zhuhai heeft Kiki Bertens zich geplaatst voor de eindstrijd van de WTA Elite Trophy. In de halve finale versloeg ze nummer 40 van de wereld Saisai Zheng met 2-6 6-3 6-4.

Aanvankelijk kende Bertens veel moeite met haar dertig plaatsen lager gerangschikte tegenstandster. Dit kwam mede door haar eigen fysieke gesteldheid. Bertens, die aan haar 27ste toernooi van het jaar bezig is, oogde vermoeid en bij tijd en wijle gefrustreerd.

Nadat Zheng met een set (6-2) en een 2-1 voorsprong met een break in het tweede bedrijf de partij in handen leek te hebben, schakelde Bertens naar een aanvallende speelstijl over. De nieuwe tactiek bleek te werken en met hervonden energie gunde ze de Chinese wildcardspeelster in de tweede set nog meer één game: 6-3.

Bertens, als eerste geplaatst bij het toernooi voor de nummers negen tot en met 19 van het seizoen, hield aan het begin van de derde set de druk er goed op. Ze brak Zheng direct in de openingsgame en liep met een dubbele break uit naar 4-1. De thuisspeelster gaf zich echter niet gewonnen en kwam terug tot 4-4. Bertens wist vervolgens opnieuw de opslaggame van haar tegenstandster af te snoepen en serveerde vervolgens bij 5-4 de partij op haar tweede wedstrijdpunt uit.

De tegenstandster in de eindstrijd is Aryna Sabalenka. De hardhitter uit Wit-Rusland versloeg in de andere halve finale Karolina Muchova met 7-5 7-6(4).

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z