Nieuws

Bertens voor het eerst in toptien wereldranglijst

Kiki Bertens staat voor het eerst in haar loopbaan in de toptien van de wereldranglijst. Sinds maandag 8 oktober is ze de mondiale nummer tien.

Bertens haalde begin oktober de derde ronde bij het WTA-toernooi in Beijing. Hiermee passeerde ze Caroline Garcia, waardoor ze een plek bij de beste tien tennissters van de wereld te pakken heeft.

WTA Charleston

De 26-jarige Bertens is bezig aan een schitterend jaar. Ze won dit jaar de toernooien van Charleston, Cincinnati en Seoul. Daarnaast stond ze in de eindstrijd van het grote WTA-toernooi van Madrid. Het halen van de toptien is een bekroning van een uitstekend jaar, maar het seizoen is nog niet klaar voor de Nederlandse nummer één! Als kers op de taart plaatste Bertens zich op het nippertje ook nog voor de WTA Finals in Singapore. Het prestigieuze toernooi voor de beste acht speelsters van het jaar. Als nummer negen van de jaarranking schoof Bertens een plekje door nadat nummer één Simona Halep zich met een blessure moest afmelden.

US Open: ‘De tweede week’

Top vijf Nederlandse vrouwen:

10. Kiki Bertens (+1)
111. Arantxa Rus (+1)
160. Richel Hogenkamp (+3)
175. Lesley Kerkhove(+25)
185. Bibiane Schoofs (+12)

Top vijf Nederlandse mannen:

48. Robin Haase (-4)
210. Scott Griekspoor (+2)
213. Tallon Griekspoor (-16)
229. Thiemo de Bakker (+3)
270. Jelle Sels (+3)

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z