Nieuws

Bertens wint in Madrid en boekt rankingrecord

Kiki Bertens heeft het WTA-toernooi van Madrid op haar naam geschreven. In de finale versloeg ze Simona Halep met 6-4 6-4.

Bertens was de hele week al in topvorm en verloor geen enkele set richting de finale. Ook in de eindstrijd was de Nederlandse nummer één oppermachtig tegen de Roland Garroskampioene van 2018.

Door de eindzege in de Spaanse hoofdstad stijgt Bertens drie plekken op de ranking. Vanaf maandag is ze de mondiale nummer vier.

Nog niet eerder stond een Nederlandse speelster zo hoog op de wereldranglijst. De hoogstgeplaatste speelster voor Bertens was Betty Stöve. In de jaren ’70 was Stöve de mondiale nummer vijf.

Komende week komt Bertens in actie bij het grote WTA-toernooi van Rome. Ook hier kan ze veel punten verdienen voor de ranglijst. Vorig jaar strandde ze op het Italiaanse gravel in de eerste ronde tegen Maria Sakkari.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z