Nieuws

De Bakker en Rus ontvangen wildcard Libéma Open

Het internationale deelnemersveld van Libéma Open (8-16 juni) krijgt extra Nederlandse inbreng. Kiki Bertens krijgt bij het WTA-toernooi op de grasbanen van Autotron ’s-Hertogenbosch gezelschap van Arantxa Rus, terwijl aan het ATP-toernooi naast Robin Haase ook Thiemo de Bakker zal deelnemen.

De 28-jarige Rus en de 30-jarige De Bakker hebben van de organisatie een wildcard gekregen.

Rus maakte in 2007 haar debuut in Rosmalen. De huidige nummer 129 strandde destijds in de openingsronde. Haar beste resultaat is het bereiken van de kwartfinale in 2017. De nummer twee van Nederland doet komende editie voor de negende keer mee aan het hoofdtoernooi.

Arantxa Rus

Arantxa Rus

In het dubbelspel zal Rus haar opwachting maken aan de zijde van Michaëlla Krajicek. De toernooiwinnares van 2006 betreedt dit jaar alleen in het dubbelspel de baan.

Demi Schuurs en Bertens vormen dit jaar ook een duo. Schuurs won vorig jaar de dubbelspeltitel samen met Elise Mertens. De Limburgse dubbelspecialiste haalde in 2017 de eindstrijd samen met Bertens.

De Bakker neemt komende editie voor de zesde keer deel aan het ATP 250-toernooi in Rosmalen. Net als Rus maakte ook hij zijn debuut in 2007. In 2014 deed hij voor de laatste keer mee. De Bakker bereikte toen de kwartfinale, wat tevens zijn beste resultaat op het Brabantse gras was.

Libéma Open is een gecombineerd WTA/ATP-toernooi. Bertens is de hoogstgeplaatste speelster. Andere grote namen in het vrouwentoernooi zijn Aryna Sabalenka, Elise Mertens en Belinda Benic. Aleksandra Krunic is de titelverdedigster.

Stefanos Tsitsipas is de lijstaanvoerder van het mannentoernooi. De Griek krijgt onder andere concurrentie van David Goffin, Frances Tiafoe, Grigor Dimitrov, Fernando Verdasco en titelhouder Richard Gasquet.

De afscheidnemende Lleyton Hewitt komt voor de laatste keer in actie in het dubbelspeltoernooi.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z