Nieuws

De Groot prolongeert US Opentitel

Diede de Groot heeft haar status van mondiale nummer één bevestigd door voor de tweede keer op rij de US Opentitel in het rolstoeltoernooi op haar naam te schrijven.

De topseed kwam in de finale terug van een set achterstand tegen Yui Kamiji: 4-6 6-1 6-4. De Japanse, als tweede geplaatst op Flushing Meadows, was in de halve finale nog te sterk voor Marjolein Buis.

De Groot prolongeerde met de winst haar titel bij het Amerikaanse grandslamtoernooi. De 22-jarige speelster uit Oudewater heerste dit jaar bij de grandslamtoernooien. Ze won ook in Melbourne en Parijs de enkelspeltitel. Op Wimbledon moest ze in de finale buigen voor Aniek van Koot.

Dubbelslag
Samen met Van Koot pakte De Groot ook de titel in het dubbelspel. Het als eerste geplaatste duo was in de finale met 6-2 6-0 duidelijk beter dan de Duitse Sabine Ellerbrock en Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z