Nieuws

De Groot wereldkampioen, Vink wint knap zilver

In Orlando heeft Diede de Groot haar wereldtitel in het rolstoeltennis geprolongeerd. In de finale van de NEC Wheelchair Singles Masters versloeg ze, net als vorig jaar, nummer twee van de wereld Yui Kamiji uit Japan in twee sets. Ditmaal met 6-3 6-2.

De Groot sluit hiermee een fantastisch jaar af. De mondiale nummer één won drie van de vier grandslamtoernooien. Ze was op de Australian Open, Roland Garros en de US Open de beste. In de finale op Wimbledon moest ze de zege laten aan Aniek van Koot.

In het dubbelspel kroonde De Groot zich deze week samen met Van Koot ook tot wereldkampioen. Het Nederlandse duo was in de finale met 6-2 6-2 sterker dan het Britse koppel Shuker/Whiley.

Marjolein Buis legde samen met de Amerikaanse Dana Mathewson beslag op het brons in het vrouwendubbel. Een bronzen medaille was er ook voor het mannendubbel van Maikel Scheffers en Tom Egberink.

Quads
Bij het onderdeel quads reikte de pas 16-jarige Niels Vink knap tot de eindstrijd van het enkelspel. In de halve finale wist hij met de vier jaar oudere Sam Schröder af te rekenen, die later het brons won. In de finale kwam Vink te kort tegen de ervaren David Wagner. De Amerikaan pakte middels een 6-3 6-4 zege op de speler uit Helmond het goud.

In het dubbelspel won Vink samen met Heath Davidson wel de wereldtitel. Het duo rekende in de eindstrijd in een spannende driesetter af met Kyu-Seung Kim en Koji Sugeno: 4-6 7-5 6-2.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z