Nieuws

De Jong pakt hoofdprijs in Haren; ook Nederlands succes in dubbel

Jesper de Jong heeft de SportStroom ITF World Tennis Tour Haren op zijn naam  geschreven. In de finale van het 15.000 dollar-toernooi was hij met 7-5 6-0 te sterk voor Juan Ignacio Galarza uit Argentinië.

Eerder op de finaledag moest De Jong zijn halve finalepartij tegen Marvin Netuschil af maken. In verband met het slechte weer op zaterdag werd de confrontatie met de Duitser bij een stand van 7-6(5) 2-2 gestaakt. De tweede set werd op zondagochtend met 6-4 door De Jong veiliggesteld.

De winst van de SportStroom ITF World Tennis Tour Haren betekende voor De Jong zijn tweede ITF-titel in korte tijd. Twee weken geleden was hij ook de beste bij een soortgelijk toernooi in Oldenzaal.

Overige titels
In het mannendubbelspel ging de eindzege naar Bart Stevens en Mats Hermans. Het Nederlandse duo was in de finale met 6-3 6-2 te sterk voor Lasse Muscheites en Stefan Seifert uit Duitsland.

De vrouwenenkelspeltitel werd een prooi voor Salma Joubri. De Française, die in de halve finale te sterk was voor Eva Vedder, had in de titelstrijd geen kind aan Sina Herrman: 6-1 6-0.

De titel in het vrouwendubbel ging naar Emily Arbuthnott en Ali Collins. Het Britse koppel won met 3-6 6-0 10-4 van Anil Cemre en Anna Pribylova.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z