Nieuws

Doe mee met het leukste beachtennistoernooi!

Van 24 augustus t/m 1 september 2019 vindt de 16e editie van het KNLTB NK beachtennis plaats op het strand van Scheveningen. De beste beachtennissers van Nederland strijden hier in de verschillende categorieën om de nationale titels. De winnaars van de dames- en herendubbel plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap 2020.

Ontdek de zomer vol tennis 1

Het programma van het NK beachtennis 2019 bestaat uit de volgende onderdelen:

NK Damesdubbel / Herendubbel

Datum: zaterdag 31-8 voorronde. Zondag 1-9 hoofdschema vanaf 10:30 uur 

Het is voor iedereen mogelijk zich in te schrijven voor het NK dames- en herendubbel. Van alle inschrijvingen worden de 12 hoogstgeplaatste teams rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van 16 teams. Zij spelen op zondag 1- 9 hun wedstrijden. De overige teams spelen voorrondes op zaterdag 31-8.

Directe plaatsing voor het hoofdschema geschiedt op basis van de gezamenlijke ranking van de teams. De KNLTB beachtennis ranglijst van 20 augustus 2019 is hiervoor leidend. Door de organisatie worden er 3 wildcards toegewezen. Op 26 augustus worden alle ingeschreven teams via een e-mail geïnformeerd over hun deelname aan het toernooi.

NK Gemengd Dubbel

Datum: zaterdag 24-8 voorronde. Zondag 25 augustus hoofdschema vanaf 10:30 uur 

Het NK Gemengd Dubbel wordt georganiseerd op de zondag 26 augustus. 12 teams strijden om de titel. De 9 hoogst geplaatste teams worden direct toegelaten en er zijn 3 wildcards beschikbaar. Alle ingeschreven teams strijden mee voor het behalen van deze nationale titel.

NK Jeugd

Datum: zondag 1 september vanaf 13:00 uur

Tijdens het NK Jeugd kan er in twee leeftijdscategorieën gestreden worden om de nationale jeugdtitel:

  • Jeugd 14 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 14 jaar op toernooi datum.
  • Jeugd 17 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 17 jaar op toernooi datum.

NK Damesenkel / Herenenkel

Datum: donderdag 29-8 voorronde. Vrijdag 30-8 hoofdschema vanaf 16:00 uur

In deze categorie strijden max. 8 spelers in het hoofdschema tegen elkaar. 5 spelers zijn direct geplaatst en er worden 3 wildcards gegeven. Via de voorronde de dag ervoor is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk. Het enkelspel wordt gespeeld op een veld met een breedte van 4,5 meter en de wedstrijden worden gespeeld tot 7 games.

Open recreatief beachtennis toernooi

Naast het NK wordt er in het weekend van 31 augustus en 1 september een recreatief beachtennis toernooi georganiseerd. Het toernooi wordt georganiseerd door Beach Tennis Holland en is speciaal voor beachtennissers met allerlei verschillende niveaus. Op deze manier kunnen beachtennis spelers en liefhebbers samen genieten van deze fantastische sport.

Inschrijven

Via deze link kan je je inschrijven voor het NK beachtennis. Doe je liever mee met het recreatief toernooi? Schrijf je dan in via deze link.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z