Nieuws

Dubbelduo’s grijpen net naast grote hoofdprijs

Dat ze de finale haalden was een topprestatie. Wesley Koolhof en Robin Haase deden dat bij het Masters 1000-toernooi van Montreal. Demi Schuurs en haar Duitse partner Anna-Lena Groenefeld speelden de eindstrijd bij het Premiertoernooi in Toronto.

De evenementen in de Canadese steden behoren beiden tot de Rogers Cup. Het ene jaar spelen de mannen in Montreal en de vrouwen in Toronto en het andere jaar is het omgedraaid.

Robin Haase en Wesley Koolhof

Koolhof en Haase zijn sinds afgelopen maand een vast duo op de ATP Tour. Het koppel bereikte eerder dit jaar bij het Masters 1000-toernooi in Monte Carlo en het toernooi van Hamburg de finale, maar wisten nog geen toernooizege te behalen.

Onderweg naar de finale in Montreal boekte het tweetal overwinningen op enkele topdubbelteams. In de openingsronde waren zij te goed voor Wimbledonkampioenen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah. Vervolgens werden De Minaur/Thompson, Bryan/Bryan en Bopanna/Shapovalov aan de zegekar gebonden.

In de laatste partij op het centre court ging het helaas mis. Marcel Grannollers en Horacio Zeballos waren met 7-5 7-5 net te sterk. De Spanjaard en de Argentijn hadden nog niet eerder samen gespeeld en verbaasde niet alleen hunzelf maar ook de tenniswereld door direct een Masters 1000-toernooi te winnen.

30-05: Programma en uitslagen

In het grote tennisstadion van Toronto moesten Schuurs en Groenefeld genoegen nemen met de tweede plaats. Het als derde geplaatste duo bereikte zonder setverlies de eindstrijd, maar ging met 7-5 6-0 ten onder tegen Katerina Siniakova en Barbora Krejcikova.

Het Tsjechische dubbelduo was als eerste geplaatst op het Canadese hardcourt en oogde fris op de laatste zondag van het toernooi. Nadat ze een bye hadden in de eerste ronde kreeg het koppel een walk over in ronde twee. De kwartfinale werd met 6-1 6-1 overtuigend gewonnen en in de halve finale werden hun kwaliteiten door Viktoria Azarenka en Ashleigh Barty op de proef gesteld, maar ze slaagden in drie sets.

De 23-jarigen Siniakova en Krejcikova wonnen hun eerste titel van het jaar. Schuurs was vorig jaar met Barty de beste in Toronto.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z