Nieuws

Duitse winnaar Dutch Open, Nederlands succes in dubbel

Mats Moraing heeft de Van Mossel Kia Dutch Open op zijn naam geschreven. De linkshandige Duitser was in de finale in drie sets te sterk voor Kimmer Coppejans: 6-2 3-6 6-3.

De Dutch Open was van 2002 tot en met 2007 een ATP-toernooi in Amersfoort, maar verdween sindsdien van de kalender. Dit jaar kwam het evenement terug als onderdeel van de ATP Challenger Tour.

Moraing is de nummer 200 van de wereld en was als vijfde geplaatst bij het Challenger 80-evenement op de banen van ALTA. In de derde ronde was de 27-jarige Duitser nog te sterk voor Jelle Sels en in de halve finale voor Igor Sijsling. De Amsterdammer knokte zich via de kwalificatie naar de laatste vier in het hoofdtoernooi.

Met zijn eerste eindzege verdiende Moraing 80 punten voor de wereldranglijst.

Jesper de Jong en Ryan Nijboer

In de finale van het dubbelspel van de Dutch Open was er wel Nederlandse inbreng. Jesper de Jong en Ryan Nijboer maakten optimaal gebruik van hun geboden wildcard door de eindstrijd te bereiken.

In de titelstrijd waren Harri Heliovaara en Emil Ruusuvuori in twee sets te sterk. Het als vierde geplaatste Finse duo wist de opmars van De Jong en Nijboer met 6-3 6-4 te stuiten.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z