Nieuws

Eerste Wimbledontitel voor Van Koot

Aniek van Koot heeft de enkelspeltitel in het rolstoeltoernooi van Wimbledon opgeeist. In de finale was ze in drie sets te sterk voor titelverdedigster Diede de Groot. De nummer drie van de wereld won de spannende eindstrijd met 6-4 4-6 7-5.

Aniek van Koot wint Wimbledon

Aniek van Koot
Foto: ANP/Daniel Leal-Olivas

De Wimbledonfinale was een herhaling van de titelstrijd van vorig jaar. Toen was het De Groot die de sterkste was. De nummer één van de wereld pakte na de Wimbledontitel vervolgens ook de hoofdprijs bij de US Open, Australian Open en onlangs op Roland Garros.

Van Koot was op voorhand dus de underdog, maar kwam als beste uit de startblokken door de openingsset met 6-4 naar zich toe te trekken.

Het tweede bedrijf  ging vervolgens met 6-4 naar De Groot, die daarmee een beslissende set afdwong.

Van Koot liep in de laatste set uit naar een 5-3 voorsprong, maar het lukte haar niet om de wedstrijd op dat moment over de streep te trekken. De Groot kwam terug tot 5-5, maar Van Koot herpakte zich door de volgende twee games en daarmee de winst met 7-5 veilig te stellen.

Aniek van Koot en Diede de Groot

Aniek van Koot en Diede de Groot
Foto: ANP/Daniel Leal-Olivas

De titel op Wimbledon betekende voor de 28-jarige Van Koot haar derde eindoverwinning in een grandslamtoernooi. In 2013 was de speelster uit Dinxperlo de beste bij zowel de Australian Open als de US Open.

Van Koot en De Groot speelden zondag ook de finale van het damesdubbel. Het als eerste geplaatste koppel versloeg Marjolein Buis en Giulia Capocci uit Italië met 6-1 6-1. Lees hier meer over dat duel.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z