Nieuws

Even voorstellen: Stefanos Tsitsipas

Deze week maakte het Libéma Open bekend dat Stefanos Tsitsipas in juni deelneemt aan het grastoernooi in Rosmalen. De talentvolle Griek zegde eerder ook al zijn deelname toe aan het ABN AMRO World Tennis Tournament dat half februari in Rotterdam Ahoy wordt gehouden. Tsitsipas komt graag naar Nederland en was voorgaande jaren onder andere ook in Scheveningen te vinden voor het challengertoernooi in de Zuid-Hollandse badplaats.

‘Nederland is een land dat mij veel kansen heeft gegund. In Rotterdam, Scheveningen en Rosmalen heb ik wildcards gekregen. Ik word heel goed behandeld en dat waardeer ik zeer. Iedereen is vriendelijk, open en gastvrij tegenover alle spelers. Nederlandse toernooien zijn bovendien organisatorisch altijd van topkwaliteit’, zo sprak de huidige nummer 15 van de wereld vorig jaar tijdens het Libéma Open in de pers over zijn band met ons land.

Even voorstellen: Stefanos Tsitsipas 2

De twintigjarige Tsitsipas is geboren in Athene. Hij heeft een Russische moeder en een Griekse vader die beiden in het tennis actief zijn. Zijn moeder Julia Salnikova behoorde in de jaren ’80 tot de beste speelsters van de Sovjet-Unie. Met zijn vader Apostolos, die tevens zijn coach is, heeft hij een heel sterke band. Tsitsipas jr. heeft namelijk letterlijk zijn leven te danken aan zijn vader. Tijdens een klein ITF-toernooi in Heraklion redde Apostolos zijn zoon van een verdrinkingsdood, nadat Stefanos was gaan zwemmen in de zee. Een leven veranderende ervaring voor zowel vader als zoon, waardoor hun kijk op het leven is veranderd.

Even voorstellen: Stefanos Tsitsipas 3

De relaxed ogende Tsitsipas brak vorig jaar door op de ATP Tour. Hij steeg maar liefst 76 plaatsen op de ranking en startte het nieuwe jaar als mondiale nummer 15. Hiermee is hij de beste speler onder de 21 jaar. Hij werd dan ook afgelopen seizoen terecht door zijn collega’s gekozen als ‘Most Improved Player Of The Year’.

Zijn eerste titel won hij in 2018 bij het ATP 250-toernooi van Stockholm. Bij het ATP 500-toernooi van Barcelona en het Masters 1000-toernooi van Toronto speelde hij de finale tegen Rafael Nadal. Die hij overigens allebei verloor van de Spaanse grootheid. Afgelopen november bevestigde hij zijn status door de titel bij de ATP Next Gen Finals in Milaan te pakken.

Niet alleen op de tennisbaan schittert Tsitsipas. In zijn vrije tijd is hij druk met fotografie en video. Via zijn eigen kanaal op Youtube houdt hij zijn volgers op de hoogte middels zijn bijna professioneel uitziende reisvlogs. ‘Het is de perfecte afleiding. Ik ben er gek op. Onlangs werd ik door een meisje benaderd met de vraag of ik die jongen van Youtube ben. Het was vreemd en grappig om via die weg herkend te worden en niet door mijn tennis’, sprak hij eerder over zijn passie.

Op Instagram heeft hij een alter ego gecreëerd. Onder het account van Steve The Hawk kun je Tsitsipas volgen als Instagramfotograaf.

De carrière van de veelzijdige Griek met de mooie enkelhandige backhand zit dus behoorlijk in de lift. Zijn speelstijl met veel aanvallende slagen is aantrekkelijk voor het publiek. Ook is hij niet bang om het net op te zoeken en duikvolley’s a la Boris Becker te maken. Een speler dus om in de gaten te houden. En dat kan nu nog op de Australian Open en later dichter bij huis in Rotterdam en Rosmalen, wanneer hij één van de titelkandidaten is bij het ABN AMRO World Tennis Tournament (11-17 februari) en Libéma Open (10-16 juni).

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z