Nieuws

Fed Cup: Nederland tegen Canada in Den Bosch

De KNLTB heeft de locatie bekendgemaakt voor de Fed Cupontmoeting met Canada. Het duel in Wereldgroep II gaat op 9 en 10 februari 2019 gespeeld worden in de Maaspoort Sports & Events in ‘s-Hertogenbosch. Het duel vindt plaats op gravel.

Fed Cup: Nederland tegen Canada in Den Bosch 2

Captain Paul Haarhuis is blij met Den Bosch als speelstad: “Het is fantastisch dat we na vier jaar weer eens voor eigen publiek kunnen spelen. Met het oranje publiek achter je kun je als team net wat extra’s brengen. We hopen dan ook op veel support in Maaspoort Sports & Events. Het is een geweldige locatie om te spelen en eerdere ontmoetingen in de Fed Cup hebben hier succesvol uitgepakt: in 2015 (4-1 winst op Australië) en in 2014 (3-2 winst op Japan). We hopen deze positieve lijn in februari door te zetten met winst op Canada.”

Fed Cup: Nederland tegen Canada in Den Bosch 1

Huib van Olden, Wethouder Sport van de gemeente ‘s-Hertogenbosch: “Wij zijn trots dat dit mooie topsportevenement terug is in de Brabantse hoofdstad en we verheugen ons er op om Maaspoort Sports & Events om te toveren tot een heuse tennisarena waar de sportliefhebbers vol enthousiasme Paul Haarhuis en zijn team zullen aanmoedigen. Dit maal staat er een ontmoeting met Canada op het programma. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Daarnaast organiseert ’S-PORT – een sportief initiatief van onze gemeente – in nauwe samenwerking met de KNLTB en verschillende tennisclubs uitdagende side events, waar maatschappelijke betrokkenheid, top- en breedtesport op een prachtige manier met elkaar verbonden worden. Als stad waar het internationale grastennistoernooi Rosmalen al decennialang gehuisvest is en als sportstad hebben we beslist weer zin in een mooi tennisfeest.”

Fed Cup: Nederland tegen Canada in Den Bosch 3

Nederland vs. Canada
Nederland en Canada speelden zes keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 3-3. In 1987 werd de laatste wedstrijd gespeeld tussen de twee landen, waarin Canada met 3-0 won. Canada is de huidige nummer 17 van de wereldranglijst, en heeft als sterkste speler Eugenie Bouchard, de huidige nummer 110 van de wereldranglijst. Nederland staat op plek 10 van de wereldranglijst met Kiki Bertens als sterkste speler, de huidige nummer 10 van de wereldranglijst.

Fed Cup: Nederland tegen Canada in Den Bosch 4

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het Fed Cupduel is per 1 november van start gegaan en hier te bestellen.

Tegelijkertijd ging ook de kaartverkoop voor de Nederlandse Loterij NK Tennis hier van start. Dit evenement vindt dit jaar van 10 tot en met 16 december plaats bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn.

Fed Cup: Nederland tegen Canada in Den Bosch 5

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z