Nieuws

Goffin na vier jaar terug bij Libéma Open

David Goffin komt naar Libéma Open. De 28-jarige Belg zal van 10 tot en met 16 juni voor de vierde keer deelnemen aan het grastoernooi in Rosmalen.

In 2017 behoorde Goffin met plek zeven tot de mondiale toptien. Door enkele blessures is hij vorig jaar gedaald op de ranking, maar hij heeft dit jaar de stijgende lijn weer te pakken. Een hernieuwde samenwerking met de Zweedse ex-tennisser Thomas Johansson als coach moet Goffin weer richting de toptien brengen.

Goffin na vier jaar terug bij Libéma Open 2

De in Rocourt geboren Belg behaalde met zijn laatste optreden bij het ATP 250-toernooi op de grasbanen van het Autotron de finale. In de eindstrijd van 2015 was grasspecialist Nicolas Mahut net de betere. In 2012 en 2013 was de eerste ronde het eindstation.

Goffin behaalde in zijn loopbaan tot nu toe vier ATP-titels. Zeven keer was hij runner-up, onder meer bij de ATP World Tour Finals in 2017.

Stefanos Tsitsipas, Robin Haase, Lleyton Hewitt en toptalent Alex de Minaur hadden eerder al hun deelname aan Libéma Open bekendgemaakt. In het vrouwentoernooi zullen Kiki Bertens en Elise Mertens van de partij zijn.

Libéma Open wordt van maandag 10 tot en met zondag 16 juni gehouden op de grasbanen van het Autotron in Rosmalen. Richard Gasquet en Aleksandra Krunic zijn de titelverdedigers in het enkelspel.

Wil je niks missen van hét grastoernooi in Nederland? Koop  dan hier je tickets voor Libéma Open!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z