Nieuws

Griekspoor wint challenger in Banja Luka

Tallon Griekspoor heeft het challengertoernooi van Banja Luka op zijn naam geschreven. In de finale van de Srpska Open in Bosnië en Herzegovina was de 23-jarige speler uit Nieuw-Vennep met 6-2 6-3 te sterk voor Sumit Nagal.

De als zevende geplaatste Griekspoor schoot uit de startblokken tegen zijn één plaats hoger ingeschaalde tegenstander. Hij brak de servicebeurt van de Indiër drie keer op rij, maar moest zelf tussendoor ook een servicegame afstaan. De openingsset ging dan ook vlotjes met 6-2 de kant op van Griekspoor.

In het tweede bedrijf behield Griekspoor de druk op de service van de 22-jarige Nagal, die onlangs op de US Open een set won van Roger Federer , terwijl hij zelf zonder veel problemen door zijn eigen opslaggames ging. Bij 2-2 plaatste Griekspoor de break naar 3-2, waarna hij vervolgens zelf twee breakpunten wegwerkte om de voorsprong naar 4-2 te vergroten.

Bij 5-3 benutte Griekspoor zijn derde wedstrijdpunt op de service van Nagal door middel van een te lang gespeelde backhand van zijn tegenstander.

De eindzege van Griekspoor bij de Srpska Open betekent de tweede challengertitel in zijn loopbaan. Vorig jaar was hij ook de beste op het gravel in het Finse Tampere.

Voor de wereldranglijst verdiende Griekspoor 80 punten. Hierdoor zal hij zijn beste ranking van 181 ruimschoots verbeteren en stijgen naar een plaats rond de 160ste positie. Hiermee zit hij Robin Haase op zijn hielen. De in een vormcrisis geraakte Hagenaar nam ook deel aan de challenger in Banja Luka, maar verloor in de tweede ronde.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z