Nieuws

Haarhuis met sterkste team naar Canada voor behoud in Wereldgroep

Davis Cup captain Paul Haarhuis reist in september met het sterkste Nederlandse team af naar Canada voor het duel in de play-offs voor behoud in de Wereldgroep. Haarhuis heeft Robin Haase, Thiemo de Bakker, Scott Griekspoor, Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop geselecteerd voor dit belangrijke duel. Het Nederlandse Davis Cupteam speelt van 14 tot en met 16 september in het Ricoh Coloseum in Toronto.

Haarhuis met sterkste team naar Canada voor behoud in Wereldgroep

Haarhuis: “Ik heb gekozen voor de sterkste opstelling waarmee we gaan strijden voor het behoud van onze plek in de Wereldgroep. Ik heb Tallon Griekspoor niet geselecteerd, omdat hij op het moment van de keuze weinig had gespeeld vanwege zijn blessures. In overleg met de spelers was er van hun kant aangegeven om ruim zes weken van tevoren al de selectie bekend te hebben in verband met hun eigen toernooischema. Voor Tallon kwam dit moment helaas net te vroeg. Hij heeft afgelopen weekend laten zien dat hij op de goede weg terug is. Zijn broer Scott heeft de laatste periode mooie resultaten behaald met zijn toernooiwinsten in Glasgow, Memphis en Blois en vult deze plek in.” Voor Scott Griekspoor is het de eerste keer dat hij is geselecteerd voor het Davis Cupteam. “Het is een beloning voor de stijgende lijn die hij de afgelopen jaren heeft weten aan te houden.”

Het Nederlands Davis Cupteam moet na het 3-1 verlies tegen Frankrijk in februari een play-offs wedstrijd spelen om in de Wereldgroep te blijven.

Nederland vs. Canada

Nederland en Canada speelden drie keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 2-1 in het voordeel van Canada. In 2004 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Nederland met 4-1 won. De winnaar van het duel speelt in 2019 in de Wereldgroep van de Davis Cup.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z