Nieuws

Haarhuis selecteert Davis en Fed Cupteam

Captain Paul Haarhuis heeft vandaag tijdens een persconferentie op de Nederlandse Loterij NK Tennis bekendgemaakt welke spelers hij meeneemt naar Tsjechië en Den Bosch voor de Davis Cup en Fed Cupontmoetingen in februari 2019. Robin Haase zal het Davis Cupteam aanvoeren, Arantxa Rus is de kopvrouw van het Fed Cupteam.

Fed Cup: Nederland tegen Canada in Den Bosch 5

Davis Cup

Het Nederlands Davis Cupteam speelt op 1 en 2 februari 2019 een uitwedstrijd tegen Tsjechië, de huidige nummer 14 van de wereldranglijst. De winnaar van deze kwalificatieronde plaatst zich voor het Davis Cup eindtoernooi volgens de nieuwe opzet. Haarhuis kiest voor dit duel Robin Haase (ATP-50), Tallon Griekspoor (ATP-231), Thiemo de Bakker (ATP-232), Scott Griekspoor (ATP-254), Jean-Julien Rojer (ATP-19, dubbelspel) en Matwé Middelkoop (ATP-36, dubbelspel). Een van deze spelers zal nog afvallen de komende periode.

Haarhuis: “We gaan met het sterkste team richting Tsjechië, om te zorgen dat we ons plaatsen voor het nieuwe Davis Cup eindtoernooi. De spelers hebben vorig jaar september in Den Haag bewezen dat ze van de Tsjechen kunnen winnen. We hopen dat nu weer te doen.”

Fed Cup

Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 9 en 10 februari 2019 in Den Bosch tegen Canada, de huidige nummer 17 van de wereldranglijst. Nederland komt in Wereldgroep II uit na het 4-1 verlies tegen Australië in de play-offs van Wereldgroep I. Haarhuis selecteert voor dit duel in eigen land Arantxa Rus (WTA-119), Richel Hogenkamp (WTA-168), Bibiane Schoofs (WTA-176), Lesley Kerkhove (WTA-197) en Demi Schuurs (WTA-8, dubbelspel). Een van deze spelers zal nog afvallen de komende periode.

Haarhuis: “Ik verheug me erop om met dit team weer voor eigen publiek te spelen. Helaas kunnen we niet beschikken over Kiki Bertens, omdat zij zich concentreert op haar single ranking, maar we hebben een team dat al eerder goede prestaties in de Fed Cup heeft neergezet. Met Demi hebben we ook een sterke dubbelspeelster in het team. Met steun van het Nederlandse publiek heb ik er alle vertrouwen in.”

Fed Cup: Nederland - Canada 2

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z