Nieuws

Haase en Bertens tennissers van het jaar

Vandaag zijn in Tenniscentrum Nieuwe Sloot tijdens de Nederlandse Loterij NK Tennis de beste Nederlandse tennissers in het zonnetje gezet. Robin Haase, Kiki Bertens, Demi Schuurs, Diede de Groot en Melissa Boyden ontvingen de Tennisser van het Jaar prijzen uit handen van Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB.

Eltingh: “Het gaat goed met het Nederlandse tennis en dat moeten we vieren! We zijn trots op het succes van onze Nederlandse toptennissers, dat inspireert ook alle fans en tennissers in Nederland. We willen daarom ook jaarlijks als KNLTB onze beste tennissers in het zonnetje zetten.

Beste mannelijke tennisser: Robin Haase

Robin Haase is met zijn top 50 notering de beste Nederlandse tennisser van het afgelopen jaar. Al vanaf begin 2017 heeft Robin een vaste plek in top 50 van de wereld. Ook weet hij echte topspelers te verslaan, zoals op het ATP toernooi van Cincinnati waar Robin van Alexander Zverev, de nummer 4 van de wereld, won. Ook versloeg Robin dit jaar Hyeon Chung, de toenmalige nummer 21 van de wereld, en Kei Nishikori, de voormalige nummer 4 van de wereld. Daarnaast was Robin ook in het dubbelspel succesvol. Hij behaalde samen met Matwé Middelkoop 3 dubbelspeltitels.

Automatische concepten 9

Beste vrouwelijke tennisster: Kiki Bertens

Met een top 10 klassering is er geen twijfel over mogelijk: Kiki Bertens is de beste tennisster van 2018. Met 3 singeltitels, 1 dubbeltitel en goede prestaties in de Grand Slams haalde zij 4335 WTA-punten binnen, waardoor ze op plek 9 op de Wereldranglijst eindigde.

Automatische concepten 14

Beste dubbelspeelster: Demi Schuurs

Demi Schuurs ontving de award voor de beste dubbelspeelster van 2018. En dat is meer dan terecht, want door haar 7 titels dit jaar eindigt ze op plek 8 op de Wereldranglijst van het dubbelspel. Van de 70 partijen die ze gespeeld heeft, won ze er maar liefst 53.

Automatische concepten 10

Beste rolstoeltennisser: Diede de Groot

Voor rolstoeltennisster Diede de Groot was 2018 een top jaar. Op alle Grand Slams stond ze in de finale in zowel het enkel- als dubbelspel waarvan ze beide 3 titels won. Met het Nederlandse team haalde ze de World Team Cup binnen en als kers op de taart pakte ze de Wereldtitel in het rolstoeltennis. Door haar fantastische resultaten (40 van de 44 singelpartijen gewonnen en 25 van de 28 dubbelpartijen) eindigt ze het jaar zowel in het enkel- als dubbelspel op plek 1 op de Wereldranglijst.

Automatische concepten 11

Talent van het jaar: Melissa Boyden

Melissa Boyden is het talent van het jaar. Dit jaar won ze 46 internationale en 21 nationale singelwedstrijden en 18 internationale en 5 nationale dubbelwedstrijden. Ze kroonde zich tot Nederlands kampioen tot en met 16 jaar, wist de Masters Winter Jeugd Circuit en twee ITF 5 toernooien te winnen. Door deze mooie resultaten is ze de terechte winnares van deze prijs.

Automatische concepten 12

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z