Nieuws

Hattrick voor Rus bij Italiaans ITF-toernooi

Arantxa Rus heeft voor de derde keer dit jaar een ITF-toernooi in Santa Margherita di Pula op haar naam geschreven. In de finale was ze met 6-3 6-7(5) 6-4 te sterk voor thuisspeelster Elisabetta Cocciaretto.

De eerste set ging tot 3-3 gelijk op, totdat Rus gas gaf en middels drie games op rij de openingsset binnen wist te halen.

In het tweede bedrijf keek de nummer één van de plaatsing tegen een 3-1 achterstand aan. Rus rechtte vervolgens haar rug en trok de stand gelijk. Bij 4-4 moest de mondiale nummer 104 echter haar opslaggame tegen haar ruim driehonderd plaatsen lager geklasseerde opponente inleveren. De 18-jarige Cocciaretto verzuimde de set uit te serveren, maar pakte de set toch via de tiebreak (7-5) binnen.

In de spannende beslissende set kwam Rus terug van een 4-3 achterstand. Het eerste reekshoofd wist via een winstreeks van drie games de wedstrijd uiteindelijk met 6-4 te beslissen.

Het Italiaanse ITF-toernooi valt in de categorie 25.000 dollar. Rus wist een dergelijk toernooi dit jaar nu zeven keer te winnen. Drie eindzeges daarvan werden bereikt in Santa Margherita di Pula.

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z