Nieuws

Koolhof en Haase bereiken finale in Hamburg

Wesley Koolhof en Robin Haase hebben de eindstrijd in Hamburg bereikt. Het duo versloeg in de halve finale van het ATP 500-toernooi de als eerste geplaatste Kroaten Ivan Dodig en Mate Pavic: 7-6 (2) 4-6 10-8.

‘Wat een pot’, stelde Koolhofs coach Marco kroes na afloop. ‘En wat een geweldig niveau. Ze slaan gewoon de nummer 1 geplaatst eruit.’

Koolhof en Haase bereiken finale in Hamburg

Marco Kroes, Robin Haase, Wesley Koolhof en Raymond Knaap

De als vierde geplaatste Koolhof en Haase, de mondiale nummers 25 en 35 in het dubbelspel, werden in de eerste set twee keer gebroken, maar sloegen even vaak terug. In de tiebreak speelde het Nederlandse duo ijzersterk en stond het maar twee punten af.

In de tweede set moesten de Nederlanders weer twee keer buigen en konden maar een keer terugbreken. In de beslissende supertiebreak die volgde was het op het eerste matchpoint direct raak voor Koolhof en Haase  om de finale veilig te stellen.

Voor de eindzege op het Duitse gravel stonden Koolhof en Haase zondag tegenover Oliver Marach en Jurgen Melzer. De Oostenrijkse tandem was met 6-2 7-6(3) te sterk en pakten daarmee de titel.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z