Nieuws

Koolhof en Haase missen Masters 1000-titel op een haar

De zegereeks van Wesley Koolhof en Robin Haase is gestopt in de eindstrijd van het Masters 1000-toernooi in Monte Carlo. Na overwinningen op gerenommeerde dubbelduo’s Mahut/Herbert, Zverev/Zverev, Basilashvili/Albot en Murray/Soares waren ze in de finale ondanks een matchpoint niet opgewassen tegen Franko Skugor en Nikola Mektic.

Het werd 6-7(3) 7-6(3) 11-9 voor het als zevende geplaatste koppel uit Kroatiƫ.

Robin Haase en Wesley Koolhof

In de eerste set kwamen Haase en Koolhof terug van een 3-0 achterstand. Bij 6-5 op de service van Koolhof werkten ze drie setpoints weg. In de tiebreak die volgde was het Nederlandse duo oppermachtig.

In het tweede bedrijf zorgde Koolhof met een returnwinner voor de break naar 5-3. Het lukte echter niet om de partij op eigen service af te maken. In de tiebreak liepen de Kroaten vervolgens snel uit naar een 6-0 voorsprong om vervolgens met 7-3 de tiebreak en daarmee de tweede set binnen te slepen.

In de spannende matchtiebreak serveerde Haase bij 9-8 voor de titel, maar sloeg een forehand in het net. Skugor en Mektic kwamen een punt later op matchpoint, doordat Koolhof in twee instanties de bal niet kon afsmashen.

Skugor/Mektic sloegen vervolgens meteen toe op hun eerste wedstrijdpunt.

Het is voor Koolhof de tweede Masters 1000-finale op rij die hij verliest. In Miami moest hij aan de zijde van Stefanos Tsitsipas de zege laten aan de broers Bob en Mike Bryan.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z