Nieuws

Koolhof en Tsitsipas ten onder in Masters 1000-finale

Wesley Koolhof heeft samen met Stefanos Tsitsipas de eindstrijd van het Masters 1000-toernooi in Miami niet kunnen winnen. In de finale waren de broers Mike en Bob Bryan met 7-5 7-6(8) te sterk.

Koolhof en Tsitsipas speelde in Miami pas hun tweede toernooi als duo. Waar de Nederlands/Griekse combinatie bij het Masters 1000-toernooi van Indian Wells nog in de eerste ronde sneuvelde, reikte ze in Florida verrassend tot de finale.

Wesley Koolhof

Wesley Koolhof

In hun route naar de eindstrijd versloegen Koolhof en Tsitsipas gerenommeerde koppels als Khachanov/Medvedev, Isner/Querrey, Murray/Soares en Dodig/Roger-Vasselin. De legendarische tweeling Bryan was echter in de finale een maat te groot.

In de eerste set was een break bij 5-5 beslissend voor de Bryan Brothers om de openingsset met 7-5 naar hun toe te trekken.

In het tweede bedrijf kwamen Koolhof en Tsitsipas beter in hun spel. Ze kregen meer vat op de returns, maar konden net geen break forceren.

In de tiebreak die volgde waren vier setpoints niet besteed aan het gelegenheidsduo, waarna Bryan/Bryan de partij op hun tweede matchtpoint afmaakten

De 40-jarige Amerikanen boekten in Miami hun 118de toernooizege als koppel, waarvan 39 op Masters 1000-niveau.

De samenwerking tussen Koolhof en Tsitsipas beviel dermate goed dat de twee besloten om alle Masters 1000-toernooien dit jaar samen te gaan spelen. Het betreft nog de toernooien in Monte Carlo, Madrid, Rome, Montreal, Cincinnati, Shanghai en Parijs.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z