Nieuws

Koolhof maakt debuut in kwartfinale grandslam

Wesley Koolhof speelt vandaag de kwartfinale op Wimbledon. De dertigjarige tennisser uit Duiven reikte nog niet eerder tot de laatste acht van een grandslamtoernooi.

Koolhof en de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell ontdeden zich bij laatste zestien na 3 uur en 28 minuten spelen van de Mexicaan Santiago Gonzalez en Aisam-Ul-Haq Qureshi uit Pakistan: 7-5 6-7 (6) 6-4 6-4.

Wesley Koolhof

Dat Koolhof nu voor het eerst in de kwartfinale van een grandslam staat, is een nieuw hoogtepunt in zijn carrière van een toch al uitstekend seizoen. Hij bereikte dit jaar onder andere de finales van de Masters 1000-toernooien in Miami en Monte Carlo en won het toernooi in Brisbane.

Voor een plek in de halve finale moeten Koolhof en Daniell afrekenen met Ivan Dodig en Filip Polasek. Zij klopten de als zesde geplaatste Kroaten Franko Skugor en Nikola Mektic.

Jean-Julien Rojer en zijn partner Horia Tecau hebben ook de kwartfinale bereikt. De Wimbledonwinnaars van 2015 nemen het daar in op tegen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah. Het Colombiaanse koppel is als tweede geplaatst in Londen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z