Nieuws

Lamens pakt ITF-titel in Alkmaar, Lootsma verliest herenfinale

Het eerste toernooi van de ITF World Tennis Tour in Nederland vond deze week plaats in Alkmaar. Op de banen van TC Alkmaar wist Suzan Lamens de titel te bemachtigen in het vrouwenenkelspel. Niels Lootsma moest in de eindstrijd bij de heren buigen voor Enrico Dalla Valle.

Suzan Lamens

Suzan Lamens
Foto: Jan Pieter Schade

De toernooizege van Lamens moest van ver komen. Ze knokte zich eerst door de twee wedstrijden van het kwalificatietoernooi. In het hoofdschema wist de 19-jarige speelster uit Berkel en Rodenrijs zonder setverlies de finale te bereiken. Ook in de eindstrijd tegen de als zesde geplaatste Marina Yudanov uit Zweden boekte de qualifier met 7-5 6-2 een zege in straight sets.

De eindzege in Alkmaar betekende de eerste ITF World Tennis Tour titel voor Lamens.

De dubbelspeltitel in het vrouwentoernooi ging naar Emily Arbuthnott en Gabriela Da Silva Fick. Het Brits/Australische duo versloeg in de finale Stephanie Visscher en Eva Vedder met 6-4 1-6 10-8.

Niels Lootsma

Niels Lootsma

Lootsma redde het helaas niet om het Nederlandse feest compleet te maken. In de finale van het herenenkelspel moest hij na ruim twee uur spelen met 7-6(4) 6-4 buigen voor de Italiaan Enrico Dalla Valle.

De eerste set wisten beiden spelers een servicegame van elkaar af te snoepen, waarna een tiebreak de beslissing moest brengen in het voordeel van de als eerste geplaatste Dalla Valle. Het tweede bedrijf leek ook richting een tiebreak te gaan, totdat Lootsma bij 4-5 werd gebroken en daarmee de set en de partij verloor.

Net als Lamens was de eindzege in Alkmaar ook voor Dalla Valle zijn eerste ITF-titel van het jaar.

In het dubbelspel wist Lootsma samen met zijn Franse partner Yanais Laurent wel de titel te bemachtigen. Zij waren in de finale met 6-7(8) 6-3 10-8 te sterk voor het Italiaanse koppel Bertola/Bola.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z