Nieuws

Sterren openen seizoen in Abu Dhabi

Na weken van stilte op de ATP- en WTA Tour gaat deze week de zon weer schijnen. Letterlijk, want van 27 tot en met 29 december komen grote namen als Venus en Serena Williams, Rafael Nadal en Novak Djokovic in actie bij de Mubadala World Tennis Championship, in het zonovergoten Abu Dhabi.

Mubadala World Tennis Championship: sterren openen seizoen 2

Novak Djokovic

In de Verenigde Arabische Emiraten is aan geld geen gebrek. En zeker niet in Abu Dhabi waar olie als water uit de kraan spuit. Met al die oliedollars is het niet moeilijk om topspelers te verleiden deel te nemen aan een demonstratietoernooi aldaar. Onderweg naar Australië maken spelers graag een tussenstop in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten voor één of twee (oefen)potjes tennis.

Dit jaar vindt het evenement voor de 11de keer plaats op het Internationale Tennis Centre in Zayed Sport City. Maar liefst vier van de zes deelnemende mannen is in de top10 van de ranglijst te vinden. Naast de eerdergenoemde Djokovic (ATP-1) en Nadal (ATP-2) zijn ook Kevin Anderson (ATP-6), Dominic Thiem (ATP-8), Hyeon Chung (ATP-25) en Karen Khachanov (ATP-11) ingevlogen.

Mubadala World Tennis Championship: sterren openen seizoen 3

Rafael Nadal

Het toernooiformat is simpel. Op de eerste dag (donderdag) kruisen Chung en Anderson de degens. Op de winnaar van die ontmoeting staat Nadal al te wachten in de halve finale, welke vrijdag wordt gespeeld. Op dag één komen ook Thiem en Khachanov tegen elkaar in actie. Djokovic wordt de opponent op vrijdag van de winnaar van die partij voor een plek in de eindstrijd.

Voorafgaand aan de finale op zaterdag spelen de verliezend halve finalisten om de derde plaats. Anderson wist vorig jaar de titel en de 250.000 dollar aan prijzengeld te bemachtigen. De lange Zuid-Afrikaan versloeg toen Roberto Bautista Agut en werd pas de vierde winnaar van het lucratieve demonstratietoernooi. Andy Murray (2x), Djokovic (3x) en Nadal (4x) gingen de tweevoudig grandslamfinalist voor.

Mubadala World Tennis Championship: sterren openen seizoen 4

Sister Act
Alsof het mannentoernooi nog niet genoeg reden geeft om de opening van het nieuwe tennisjaar te vieren, heeft de organisatie ook een supermatch tussen Serena en Venus Williams opgezet. De Amerikaanse zussen nemen het op vrijdag, na de eerste rondes bij de mannen, tegen elkaar op. De laatste keer dat ze tegenover elkaar stonden was in de derde ronde bij de US Open. Serena versloeg haar oudere zus met 6-1 6-2 en zou doorstoten naar de finale in New York, die ze op dramatische wijze verloor van Naomi Osaka.

Mubadala World Tennis Championship: sterren openen seizoen 5

Venus en Serena Williams

Na het laatste grandslamtoernooi hebben de zussen hun gezicht niet meer op de tour laten zien. De wereld kan dus in Abu Dhabi na lange tijd zien hoe beiden ervoor staan. De 38-jarige Venus beleefde een matig 2018 en nam onlangs via een kort telefoongesprek na 11 jaar afscheid van haar coach David Witt. 2019 zou weleens het laatste tennisjaar kunnen zijn voor Venus die sinds 1994 prof is.

Serena beviel in september 2017 van een dochter en had afgelopen jaar veel moeite om weer topfit op de baan te verschijnen. De tenniswereld kijkt dan ook met belangstelling uit naar de rentree van de 23-voudig grandslamkampioene, nadat ook zij niet meer in actie kwam na de verloren eindstrijd van de US Open. In de onderlinge zussenstrijd leidt de jongste Williams in ieder geval met 18 tegen 12.

De Mubadala World Tennis Championship is van 27 tot en met 29 december. Voor meer informatie over dit exhibitietoernooi klik je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z