Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.

Een Nieuws verhaal
Nieuws

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.

Tennis in Nederland is groot, meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig. En dat is niet zo gek, want tennissen is echt voor iedereen. Of je nou een jongen of meisje bent, arm of rijk, blond of donker, jong of oud, fit of met beperking, tennis is er voor iedereen. Er is geen andere sport die zo’n brede afspiegeling van de samenleving bevat.

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee 2

Tennissen kun je samen doen, bij een vereniging, op het schoolplein of gewoon op straat. Maar je kunt ook een muurtje zoeken, met krijt een streep trekken en de bal lekker tegen de muur slaan. Het is leuk, gezond, uitdagend en je leert er goed van tennissen.

Dat tennis zo populair is komt door veel mooie aspecten; tennis is gezellig, je speelt waar en wanneer jij wilt, het biedt voldoende uitdaging en is de gezondste sport blijkt uit onderzoek. Bovenal is tennis een sport die je je hele leven lang kunt doen.

Door zijn omvang en de brede afspiegeling van de samenleving kan tennis als geen andere sport mensen verbinden en verenigen, ongeacht hun leeftijd, afkomst en geslacht. Tennis is er voor iedereen. Ook door het karakter en de cultuur van de sport, verbindt tennis. Hoe hard het er op de baan ook aan toe kan gaan, na afloop is de sport een toonbeeld van sportiviteit. Een hand na de wedstrijd en een drankje drinken met je tegenstander, dat is bij tennis heel normaal.

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee 1

Ambassadeurs Kiki Bertens en Robin Haase gaven het officiële startsein voor de nieuwe merkpositionering van de KNLTB voor tennis, ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee. Met de symbolische actie met tenniskrijt en een muur laten ze zien hoe makkelijk en snel je overal kan tennissen.

Samen met verenigingen zullen we initiatieven op zetten om tennissen nog laagdrempeliger te maken, waardoor meer mensen gaan en blijven tennissen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe competitie- en toernooiformats, lidmaatschapsvormen, apps en ICT-toepassingen. We gaan tennis ‘makkelijker’ maken, zodat echt iedereen mee kan doen.

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee. Doe jij ook mee? #ikdoemee

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z