Nieuws

Nederlanders verspreid over de wereld in actie

Reizen zit stevig in de genen van de Nederlanders gebakken. Overal te wereld zul je landgenoten tegenkomen, of het nu gaat om toeristen, emigranten, expats of sporters. En dat tennissers tijdens hun carrière een aantal keer de aarde rondvliegen is ‘part of the job’. Ook deze week zijn de Nederlandse spelers op diverse plekken van de aardbol te vinden. Te beginnen bij Kiki Bertens. De beste speelster van ons land is na haar succesvolle optreden in Seoul (Zuid-Korea) waar ze de titel pakte, doorgereisd naar China voor het grote WTA-toernooi van Wuhan.

Nederlanders verspreid over de wereld in actie

Bertens is op jacht naar een plek in de toptien én plaatsing voor de WTA Finals. Dit is het afsluitende seizoenstoernooi van de WTA voor de beste acht speelsters van dit jaar. De pupil van Raemon Sluiter staat momenteel op plaats acht in die race, maar voelt de hete adem van Karolina Pliskova, Elise Mertens en Serena Williams in haar nek. Een goed resultaat bij het Premier 5-toernooi in miljoenenstad Wuhan zou daarom zeer welkom zijn. Geduchte concurrentie komt deze week onder meer van de mondiale nummer 1 Simona Halep, kersverse US Openkampioene Naomi Osaka, Caroline Wozniacki, Sloane Stephens, Angelique Kerber, Garbine Muguruza en Elina Svitolina.

Nederlanders verspreid over de wereld in actie 1

Op ruim tien uur vliegen afstand van Bertens, maar nog steeds in Azië, gaat Arantxa Rus deze week voor een goed resultaat bij het WTA-toernooi van Tashkent. In de hoofdstad van Oezbekistan is de nummer 104 van de wereld net toegelaten in het hoofdschema van dit kleinere WTA-toernooi in de categorie International. Bibiane Schoofs bleef hier steken in het kwalificatietoernooi.

Griekspoor en de bakker

De hoogstgeplaatste mannen die deze week in actie komen zijn Tallon Griekspoor en Thiemo de Bakker, want Robin Haase is bezig aan een trainingsweek. De 22-jarige Griekspoor is dicht bij huis gebleven en staat ingeschreven voor het grote challengertoernooi van Orleans. Bovenaan de deelnemerslijst in Frankrijk staat een opvallende naam: Jo-Wilfried Tsonga. De Franse grandslamfinalist van 2008 is afgezakt naar plek 71 op de wereldranglijst en is bezig aan zijn rentree in verband met een knieoperatie in het voorjaar. De 33-jarige Tsonga, die in 2012 piekte met een vijfde plek op de wereldranglijst, doet in dat kader deze week mee aan het toernooi dat net onder het ATP-niveau valt.

Nederlanders verspreid over de wereld in actie 3

De Bakker is na zijn Davis Cupdeelname in Toronto tegen Canada aan de andere kant van de Atlantische Oceaan gebleven. De Westlander doet mee aan het challengertoernooi van Tiburon. Dit 100.000 dollartoernooi wordt gehouden op een schiereilandje vlak boven San Francisco in Californië. Geen verkeerde plek dus.

Ook al zijn onze landgenoten deze week verdeeld over drie verschillende werelddelen één ding hebben ze gemeen; zij spelen allemaal op hardcourt. Al zal de baankleur wel verschillen en speelt Griekspoor als enige indoor.

Davis Cup: Geklopte de Bakker prijst returns Raonic

Het leuke is dat alle wedstrijden op de challenger tour via een live stream gratis (en legaal!) te bekijken zijn. Dit kan via de site van de ATP Challenger Tour of via de site en/of app van Live Stream.

Bertens en het toernooi van Wuhan is zoals zoveel WTA evenementen te zien via FOX Sports of WTA TV.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z