Nederlands Fed Cupteam thuis tegen Canada

Vandaag vond de loting voor Wereldgroep II van de Fed Cup plaats op het ITF kantoor in Londen. Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 9 en 10 februari 2019 een thuiswedstrijd tegen Canada. In september wordt bekend waar het duel gespeeld gaat worden en wat de ondergrond gaat worden.

Captain Paul Haarhuis verheugt zich op een wedstrijd voor eigen publiek: “Het is goed nieuws dat we na vier jaar weer eens op eigen bodem kunnen spelen. Een thuiswedstrijd past beter in de toernooiplanning van de speelsters, zodat we met het beste team kunnen aantreden. Ook hebben we nu het voordeel dat we zelf de ondergrond mogen bepalen. We kijken er naar uit en hopen op veel support van het thuispubliek.”

Nederlands Fed Cupteam thuis tegen Canada 2

Nederland vs. Canada
Nederland en Canada speelden al zes keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 3-3, maar de laatste keer dat de landen tegen elkaar speelden was in 1987. Deze wedstrijd won Canada met 3-0.

Canada is de huidige nummer 17 van de wereldranglijst, en heeft als sterkste speler Eugenie Bouchard, de huidige nummer 123 van de wereldranglijst. Nederland staat op plek 10 van de wereldranglijst.

Zet jij 9 en 10 februari alvast in de agenda om het Nederlandse team aan te moedigen?

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z