Nieuws

Nederlandse rolstoelfinale op Wimbledon

Het heilige gras op de All England Tennis Club in Londen kleurt zaterdag een klein beetje oranje. Diede de Groot en Aniek van Koot plaatsten zich middels ijzersterke zeges in de halve finale voor de eindstrijd van het enkelspel in het rolstoeltoernooi.

Diede de Groot

Diede de Groot

Wereld nummer één De Groot verloor op Wimbledon nog nooit een enkelspelwedstrijd. De winnares van 2017 en 2018 was in de eerste ronde in drie sets te stek voor landgenote Marjolein Buis. In de halve finale op vrijdag zette de 22-jarige Woerdense Kgothatso Montjane met 6-3 6-2 aan de kant om zich opnieuw op te maken voor de titelstrijd op zaterdag.

Aan de andere kant van het net treft De Groot net als vorig jaar Van Koot. De 28-jarige speelster uit Dinxerlo versloeg op overtuigende wijze de als tweede geplaatste Yui Kamiji met 6-3 6-4.

Aniek van Koot

Aniek van Koot

In 2016 en 2018 was Van Koot verliezend finaliste en zal alles uit de kast moeten halen om deze keer wel met de Wimbledontitel naar huis te gaan. De Groot verkeert namelijk al ruim een jaar in fenomenale topvorm en is in bezit van de titel op alle vier de grandslamtoernooien in zowel single als dubbel.

De finale tussen De Groot en Van Koot staat zaterdag als tweede partij gepland op baan 3. De eerste partij op deze baan start om 12.00 uur Nederlandse tijd.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z