Nieuws

Opnieuw dubbeltitel voor Haase in Umag na thriller

In een spannende eindstrijd heeft Robin Haase samen met Philipp Oswald de dubbeltitel bij het toernooi van Umag opnieuw in de wacht gesleept. Ondanks meerdere matchpoints tegen werden Jurgen Melzer en Olivier Marach in drie sets verslagen: 7-5 6-7(2) 14-12.

Robin Haase

Robin Haase

De finale van het ATP 250-toernooi in Kroatische was flink Oostenrijks getint, met maar liefst drie spelers uit het Alpenland op de baan.

De eerste set ging middels een break op 5-5 en vervolgens een love game naar Haase en Oswald. In het tweede bedrijf kon het als tweede geplaatste duo de partij bij 5-4 uitserveren. Dit lukte ondanks een matchpoint op deuce (bij dubbels wordt er bij 40-40 een beslissend punt gespeeld) niet. In de tiebreak die volgde hielden Melzer en Marach het momentum vast en trokken deze met 7-2 naar zich toe, waardoor een matchtiebreak de beslissing moest brengen.

In de beslissende set waren het Melzer en Marach die bij 9-8 en 10-9 een wedstrijdpunt niet konden verzilveren. Haase en Oswald slaagde er vervolgens ook niet in om de partij in hun voordeel te beslissen bij 11-10 en 12-11. Pas op het vierde wedstrijdpunt van de partij en de derde in de matchtiebreak was het raak voor het Nederlands/Oostenrijkse koppel.

Met de winst in Umag prolongeerde Haase zijn dubbeltitel. Vorig jaar was hij aan de zijde van Matwé Middelkoop ook de beste bij het Kroatische graveltoernooi.

Haase heeft nu in totaal zes dubbeltitels op het hoogste niveau behaald.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z