Nieuws

Rus, Burger en Sijsling winnen ITF-toernooi, Arends/Pel weer succesvol

Na de toernooiwinst van Lesley Kerkhove in Woking op zaterdag heeft Arantxa Rus het ITF-toernooi in El Espinar een dag later als winnares verlaten. Op het Spaanse hardcourt was ze in de finale met 6-4 6-1 te sterk voor Julia Terziyska uit Bulgarije.

Rus voerde het deelnemersveld van het met 25.000 dollar gedoteerde toernooi aan en vervulde haar favorietenrol met verve. In Spanje veroverde ze haar vierde toernooititel van het jaar in deze categorie.

Cindy Burger

Cindy Burger

Een trede lager was Cindy Burger de sterkste bij het met 15.000 dollar gedoteerde toernooi in Knokke.

Burger, die lang uit de roulatie was door een schouderblessure, versloeg in de eindstrijd de als tweede geplaatste Anastasia Pribylova met 7-6(5) 3-6 6-1.

Igor Sijsling

Igor Sijsling

Igor Sijsling was net als vorige week de topseed bij een ITF-toernooi in Dublin. Waar hij bij het vorige toernooi in de Ierse hoofdstad in de halve finale bleef steken wist hij ditmaal ongeslagen de week te beƫindigen.

Op het tapijt versloeg hij in de eindstrijd Ryan Peniston met 6-4 7-6(8). De Brit was als tweede ingeschaald bij het toernooi met een totale prijzenpot van 25.000 dollar.

Sander Arends en David Pel

Sander Arends en David Pel
Foto: Jan Pieter Schade

Sander Arends en David Pel bleven net als vorige week ongeslagen in het dubbelspel van een challenger.

Na de zege op het gravel in het Finse Tampere pakte het Nederlandse duo ook de titel in Segovia, waar op hardcourt werd gespeeld.

In de titelstrijd zetten Arends en Pel de Brazilianen Orlando Luz en Felipe Meligeni Rodrigues Alves met 6-4 7-6(3) opzij.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z