Nieuws

Rus stijgt flink na nieuwe finaleplaats

Arantxa Rus is de eerste weken van het nieuwe seizoen doorgegaan waar ze vorig jaar is geëindigd.

De 29-jarige speelster uit Zuid-Holland wist een ronde te winnen bij de Australian Open en bereikte afgelopen week de finale van het ITF-toernooi in Andrezieux-Boutheon, waardoor ze opnieuw een flinke sprong op de wereldranglijst wist te maken.

In de eindstrijd van het met 60.000 dollar gedoteerde Franse ITF-toernooi moest Rus de titel laten aan Ysaline Bonaventure. De Belgische was met 6-4 7-6(3) net iets sterker. Door dit resultaat boekte Rus maar liefst 16 plaatsen winst op de ranking en is deze week de mondiale nummer 77.  Haar hoogste ranking van 61 behaalde Rus in 2012 en die heeft ze ter doel gesteld te verbeteren.

Kiki Bertens is nog altijd de absolute Nederlandse nummer één. De Wateringse steeg door het bereiken van de vierde ronde in Melbourne van de tiende naar de achtste plek. Lesley Pattinama Kerkhove (156) en Bibiane Schoofs (194) staan ook bij de beste tweehonderd speelster van de wereld.

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z