Nieuws

Rus wint in Italië vijfde ITF-titel van het jaar

Arantxa Rus heeft het ITF-toernooi van Cordenons op haar naam geschreven. De nummer één van de plaatsingslijst was in de finale in drie sets te sterk voor Nika Radisic: 4-6 6-4 6-1.

Dat Rus de finale zou halen van het Italiaanse 25.000 dollar toernooi was op voorhand geen verrassing. Ze was immers als eerste geplaatst en won dit jaar al vier gelijksoortige toernooien. Dat ze tegen Radisic zou strijden om de hoofdprijs was wel redelijk verrassend. De Sloveense knokte zich door het kwalificatietoernooi.

De qualifier pakte in de eindstrijd brutaal de openingsset, maar Rus was echter bijtijds bij de les en walste na de winst in de tweede set over de Radisic heen.

De toernooizege in Cordenons betekende voor Rus, die net buiten de top100 staat, alweer haar vijfde titel in een ITF-toernooi dit jaar. Eerder was ze al de beste in El Espinar, Den Haag en twee keer achter elkaar in Santa Margherita Di Pula.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z