Nieuws

Rus zorgt voor Nederlandse zege in Den Haag

De finale van de ITF World Tennis Tour Den Haag kenden zowel bij de mannen als vrouwen Nederlandse inbreng. Arantxa Rus wist de titel mee naar huis te nemen, terwijl Ryan Nijboer genoegen moest nemen met het zilver.

Arantxa Rus

Arantxa Rus
Foto: Jan Pieter Schade

Rus maakte haar plaatsing waar met het bereiken van de eindstrijd van het met 25.000 dollar gedoteerde ITF-toernooi. De speelster uit Monster was namelijk als tweede ingeschaald op het Haagse gravel.

In de kwartfinale rekende Rus in drie sets nog af met Suzan Lamens, die vorige week met overmacht het ITF World Tennis Tour Alkmaar won.

De titelstrijd op de banen van de Rhijenhof werd een eenzijdige aangelegenheid. Rus was met 6-2 6-2 veel sterker dan Valentina Ivakhnenko, uit Rusland. Ivakhnenko was als achtste geplaatst.

De eindzege in Den Haag betekende voor Rus de derde toernooiwinst van dit jaar.

Dubbelspel
De vrouwendubbelfinale werd een prooi voor Quirine Lemoine en Valentini Grammatikopoulou. Zij versloegen Anna Klasen en Gabriella da Silva Fick met 6-2 5-7 10-3.

Ryan Nijboer

Ryan Nijboer
Foto: Jan Pieter Schade

Ryan Nijboer redde het niet om het oranjefeest compleet te maken. De nummer vier van de plaatsingslijst was in de herenenkelfinale niet opgewassen tegen Matias Zukas.

De Argentijn versloeg Nijboer met 6-4 6-2 en pakte daarmee zijn eerste ITF-titel van het jaar.

In het dubbelspel was Nijboer wel succesvol. Aan de zijde van Jesper de Jong versloeg hij in de eindstrijd Michiel de Krom en Joao Lucas Reis de Silva met 6-1 6-4.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z