Nieuws

Ryan Nijboer wint Red Bull Next Gen Open

Afgelopen vrijdag 27 september werden de kwalificaties van Red Bull Next Gen Open gespeeld in Rotterdam. Vier grote Nederlandse tennistalenten kregen de kans zich te laten zien in een geheel vernieuwde opzet bij Next Gen Open in Rotterdam. 
Ryan Nijboer wint Red Bull Next Gen Open

Jesper de Jong
Foto: Remko de Waal

Tijdens Red Bull Next Gen Open wordt in een vernieuwde opzet gespeeld, alles om het spel sneller, dynamischer en aantrekkelijker voor het publiek te maken. De sets zijn korter, tot de vier games. Er is een shot klok van 25 seconde tussen de punten, geen let en geen voordeel na 40-40, maar direct game winst. Daarnaast kunnen de spelers met hun coach communiceren via een headset en hoeft het publiek juist niet stil te zijn tijdens de wedstrijd.

In de finale ging het bijna gelijk op: Ryan Nijboer (20) won van tennis-maatje Jesper de Jong (19) en plaatste zich daarmee voor de World Final van Red Bull Next Gen Open in Milaan. Begin november staat Ryan tegenover 7 jonge internationale tennistalenten.

Ryan Nijboer wint Red Bull Next Gen Open 1

Ryan Nijboer
Foto: Remko de Waal

Winnaar Ryan Nijboer: “Het nieuwe concept was wel echt even wennen, maar ik ging er uiteindelijk goed mee om. Neem bijvoorbeeld de no-let rule. Normaal reageer je op zo’n bal, maar sla je hem niet. Nu moet je reageren én slaan. Ik ga zeker nog tips bij Sidané inwinnen voor de world final.”

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z