Nieuws

Schuurs geeft goede voorbeeld aan Bertens

Gaat Kiki Bertens Demi Schuurs achterna? Dubbelspecialiste Schuurs plaatste zich afgelopen week met haar partner Elise Mertens voor de WTA Finals later deze maand in Singapore. Het lucratieve evenement voor de beste acht enkelspeelsters en dubbelteams van het huidige jaar. Het criterium voor deelname is duidelijk: alle speelsters starten elk jaar in januari op nul punten en de top8, nadat alle toernooien zijn gespeeld, kwalificeert zich voor de seizoen afsluiter in de Aziatische stadstaat.

Schuurs geeft goede voorbeeld aan Bertens 6

Schuurs is dit jaar aan een flinke opmars bezig op de dubbelranking en nestelde zich in de top10. De Limburgse won tot nu toe maar liefst zeven WTA toernooien met vier verschillende partners. Met hartsvriendin Mertens pakte Schuurs drie titels, waaronder vorige week bij het grote toernooi van Wuhan. De andere toernooizeges waren aan de zijde van Bertens (1), Ashleigh Barty (2) en Katarina Srebotnik (1). Deze week doet de zus van Ajax-voetballer Perr Schuurs samen met Mertens een gooi naar de titel in Peking.

Nederlanders verspreid over de wereld in actie 2

In de Chinese hoofdstad probeert Bertens genoeg punten te verzamelen om zich in het enkelspel bij de acht enkelspelers te voegen die naar de WTA Finals mogen. De Wateringse bezet momenteel plek negen op de jaarranglijst, maar zit nummer acht Karolina Pliskova op de hielen. Het gat tussen Bertens en de lange Tsjechische is slechts tien punten. De pupil van Raemon Sluiter speelt bij de China Open haar 22ste toernooi van het jaar. Dit bracht haar op een puntentotaal van 3591. Pliskova verscheen  19 keer aan de start en heeft 3601 punten verzameld. Bekijk hier de actuele stand van de ‘Road to Singapore’.

Bij het Premier Mandatory toernooi van deze week liggen er maar liefst 1000 punten aan de eindstreep klaar voor de winnares.  De top van de ranglijst is verplicht om aan dit toernooi, dat qua categorie net na de grandslams komt, deel te nemen. Het speelschema bestaat uit 64 speelsters en de prijzenpot is met ruim acht miljoen dollar goed gevuld. Caroline Garcia won vorig jaar de titel door Simona Halep in de eindstrijd te verslaan. De 24-jarige Française plaatste zich destijds met die overwinning voor het eindtoernooi in Singapore. Laten we hopen dat eenzelfde scenario voor Bertens te schrijven valt.

ATP in Tokio
Robin Haase had het vliegtuig genomen naar Tokio. De nummer één van Nederland kon echter niet lang genieten van zijn deelname aan het ATP 500-toernooi in de Japanse hoofdstad. De 20-jarige thuisspeler Yosuke Watanuki was in de openingsronde in drie sets te sterk. De Japanse qualifier, die ruim tweehonderd plaatsen lager op de wereldranglijst staat dan Haase, profiteerde optimaal van het feit dat hij een niet geheel fitte tegenstander trof. De derde set was dan ook binnen het half uur beslist.

Haase kan zich nu voorbereiden op het Masters 1000-toernooi van Shanghai dat volgende week op het programma staat en dat zondag begint.

Zowel het ATP-toernooi van Tokio als het WTA-toernooi van Peking is deze week live te zien bij FOX Sports. In Nederland lopen we qua tijd zes uur achter op Peking en zeven uur op Tokio, dus dat betekent lekker tennis kijken bij het ontbijt!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z