Nieuws

Spanning en sensatie bij de Nationale Jeugd Kampioenschappen

Het Tulip Tennis Center in Hilversum staat vanaf maandag 22 juli twee keer zes dagen in het teken van tennis van eigen kweek. Toptalenten bloeien op en hopen allen aan het einde van de week met een nationale jeugdtitel op zak door te kunnen groeien naar het internationale veld.

Van 22 tot en met 27 juli komen de spelers in de leeftijdscategorie t/m 16 jaar en t/m 18 jaar in zowel enkel- als dubbelspel in actie bij de Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK). Van maandag 29 juli tot en met zaterdag 3 augustus is het de beurt aan de talenten t/m 12 jaar en t/m 14 jaar.

Florentine Dekkers

Florentine Dekkers

‘Let! Eerste service, want de bal toucheerde de netband na de service.’ Een vaak uitgesproken zin op menig toernooi, maar niet tijdens de komende NJK. Hier moeten de spelers gewoon doorspelen wanneer de service via het net in het juiste servicevak belandt; dus net als tijdens een gewone rally. Dit levert, los van de fanatieke strijd, onverwachte momenten op waar de spelers zo goed mogelijk moeten zien te anticiperen, zowel fysiek als mentaal. Spektakel gegarandeerd.

32 spelers en speelsters strijden per leeftijdscategorie in een afvalschema om de titel Nederlands Kampioen 2019. Vorig jaar gingen de titels in het enkelspel naar Manvydas Balciunas (JE12), Jayden Lonwijk (ME12), Steffan van Weldam (JE14), Florentine Dekkers (ME14), Guy den Ouden (JE16), Melissa Boyden (ME16), Jesper de Jong (JE18) en Noa Liauw-A-Fong (ME18).

Bekijk hier een sfeerimpressie van vorig jaar.

Spelers die in het verleden tot Nederlands Jeugd Kampioen werden gekroond en vervolgens een succesvolle internationale carrière tegemoet gingen zijn onder anderen: Richard Krajicek, Brenda Schultz, Sjeng Schalken, Michaëlla Krajicek, Jacco Eltingh, Arantxa Rus en Robin Haase

Manvydas Balciuna

Manvydas Balciunas

De loting voor het enkelspel vond, onder toeziend oog van bondsgedelegeerde Janneke Stoeltie, zondag 21 juli om 13.00 uur plaats.

Het speelschema, planning en uitslagen vind je hier.

Een livestream vanaf het centre court is hier te bekijken.

Via de livestream kun je dus de wedstrijden thuis bekijken, maar nog leuker is om een bezoek te brengen aan het Tulip Tennis Center, Kininelaantje 12 in Hilversum.

De toegang is gratis en wie weet spot je wel de nieuwe Kiki Bertens of Robin Haase op één van de vele wedstrijdbanen van het prachtige rookvrije park.

Parkeren kan bij het naastgelegen Sportpark Berestein op Kininelaantje 9. Klik hier voor een routebeschrijving.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z