Nieuws

Down Under: Nederlanders in actie

Terwijl het bij ons winter is, is het aan de andere kant van de wereld hartje zomer. Tijd dus voor hemelsblauwe tennisbanen en lucht. Down Under komen deze week maar liefst acht Nederlanders in het enkelspel in actie.

Tennis Down Under: Nederlanders in actie 2

Tallon Griekspoor

De Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar, start volgende week. De kwalificaties voor de Happy Slam vinden deze week in Melbourne plaats. Bij de mannen staat alleen Tallon Griekspoor in het schema. De 22-jarige speler uit Nieuw-Vennep is samen met zijn coach Kristof Vliegen naar Australië afgereisd. De nummer twee van Nederland maakt zijn debuut op Melbourne Park. Nog niet eerder deed de jongste van de drie broers Griekspoor mee aan het kwalificatietoernooi van de Australian Open. Vorig jaar maakte hij wel zijn debuut in de kwalificaties van Roland Garros en de US Open, maar stootte nog niet door naar het hoofdpodium.

Tennis Down Under: Nederlanders in actie 3

Omdat Robin Haase als enige Nederlandse man wel direct toegelaten is tot het grandslamtoernooi, komt hij deze week in Nieuw-Zeeland in actie. De nummer 50 van de wereld doet mee aan het ATP 250-toernooi van Auckland. Een toernooi dat hem goed ligt. En dan bedoelen we niet de locatie. Want volgens de Hagenaar is het niet ideaal qua reisafstand tot Melbourne, maar is de fitnessruimte één van de beste op de tour. Een belangrijk aspect voor Haase die al jaren wordt gekweld door een onwillige knie. Zijn prestaties worden in Auckland met het jaar beter. Strandde hij in 2016 nog in de tweede ronde, een jaar later reikte hij tot de kwartfinale. Vorig jaar wist Roberto Bautista Agut in de halve eindstrijd na een ware thriller Haase pas af te stoppen. Als hij deze trend voortzet dan zit er dit jaar een finaleplaats in voor de beste tennisser van Nederland.

Tennis Down Under: Nederlanders in actie 4

Lesley Kerkhove

De beste Nederlandse vrouwen zijn allemaal in Australië te vinden. Arantxa Rus, Richel Hogenkamp, Bibiane Schoofs, Lesley Kerkhove en Quirine Lemoine staan ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van de Australian Open. Rus deed al drie keer mee in het hoofdschema in Melbourne, maar de laatste keer is alweer zes jaar geleden. Schoofs, Kerkhove en Lemoine wisten nog niet eerder tot het hoofdtoernooi door te dringen. Al waren Schoofs en Kerkhove er vorig jaar wel dichtbij, maar strandden zij beiden in de laatste kwalificatieronde. Hogenkamp schaarde zich vorig jaar net als Kiki Bertens direct tot de 128 deelneemsters van de Australian Open, maar is nu veroordeeld tot het spelen van kwalificatie.

Tennis Down Under: Nederlanders in actie 5

Kiki Bertens

Bertens komt deze week in actie in Sydney. De nummer 9 van de wereld, die in een knalgele outfit van haar nieuwe sponsor Fila de baan op stapt, is als zesde geplaatst bij het Premier toernooi in de grootste en oudste stad van Australië. Bij dit evenement komen ook Simona Halep en Angelique Kerber voor het eerst in actie. De nummers één en twee van de wereld openen hiermee hun tennisjaar op de WTA Tour.

De Australian Open is te volgen via Eurosport en de Eurosport Player. Het WTA-toernooi van Sydney is te zien op FOX Sports. De toernooien op de ATP Tour zijn voornamelijk te zien via de app van TennisTV.com.

Bekijk hier het speelschema en uitslagen van de Australian Open. Meer informatie over het WTA-toernooi van Sydney vind je hier en hier klik je voor de officiele site van het ATP-toernooi van Auckland.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z