Nieuws

Toernooiwinst Arends/Pel; Griekspoor verliest finale

Op de finaledag van het challengertoernooi in Tampere kwamen maar liefst drie Nederlanders in actie. Sander Arends en David Pel pakten de dubbeltitel. Tallon Griekspoor boog in de enkelfinale voor Mikael Ymer.

Sander Arends en David Pel

Sander Arends en David Pel
Foto: Jan Pieter Schade

Arends en Pel waren bij de Finse challenger als eerste geplaatst  en maakten hun status als toernooifavorieten waar. Alleen in de halve finale moest het duo een set afstaan tegen het thuiskoppel Heliovaara/Niklas-Salminen.

In de eindstrijd van de Tampere Open waren Arends en Pel oppermachtig. De Nederlandse combinatie gunde wildcardspelers Ivan Nedelko en Alexander Zhurbin slechts twee games: 6-0 6-2.

De dubbelfinale duurde slechts drie kwartier.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Na de vlotte eindstrijd in het dubbelspel kwam Griekspoor de baan. De Nederlandse nummer twee won vorig jaar de titel op het Finse gravel en reikte dit jaar tot de finale door overwinningen op onder anderen Kimmer Coppejans en topseed Pedro Sousa.

In de eindstrijd was de titelverdediger niet opgewassen tegen Mikael Ymer. De als derde geplaatste Zweed zegevierde in drie sets: 6-3 5-7 6-3.

De als negende ingeschaalde Griekspoor weerde zich kranig en werkte in de derde set bij 5-2 drie wedstrijdpunten weg. Een game later maakte Ymer de partij wel op eigen service uit.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z