Nieuws

Toptienspeelster Sabalenka naar Libéma Open

Aryna Sabalenka is de tweede speelster uit de mondiale toptien die van 10-16 juni aanwezig zal zijn bij Libéma Open. De nummer tien van de wereld vergezelt Kiki Bertens, die op plek zeven staat.

Sabalenka is geboren in Minsk (Wit-Rusland) en bestormde afgelopen twee jaar de wereldranglijst. In februari was de twintigjarige speelster al even de mondiale nummer negen.

Het wordt het tweede bezoek van Sabalenka aan de grasbanen van Autotron ’s-Hertogenbosch. Vorig jaar was ze bij haar optreden de nummer 46 van de WTA-ranglijst en was de kwartfinale het eindstation. Dit jaar is ze als toptienspeelster één van de grote titelkandidaten.

Toptienspeelster Sabalenka naar Libéma Open

De winnares van drie WTA-toernooien (Shenzhen in 2019, Wuhan en New Haven in 2018) wordt gecoacht door Dmitry Tursunov. De Rus weet hoe je op gras moet winnen, want hij schreef het ATP-toernooi van Rosmalen in 2011 op zijn naam.

Onlangs speelde Sabalenka met haar land nog de halve finale van het Fed Cuptoernooi. Wit-Rusland ging op bezoek bij Australië nipt met 3-2 onderuit, waardoor een tweede finale van het landentoernooi werd gemist. In 2017 speelde Sabalenka en haar landgenotes verrassend de eindstrijd tegen de Verenigde Staten.

Naast Sabalenka en Bertens is ook bekend dat Elise Mertens (WTA-18) en Belinda Bencic (WTA-20) acte de presénce zullen geven bij het gecombineerde WTA/ATP-evenement.

Bij de mannen zijn Stefanos Tsitsipas, David Goffin, Frances Tiafoe, Fernando Verdasco en Robin Haase spelers die hun komst reeds hebben bevestigd. Lleyton Hewitt zal voor de laatste keer schitteren in Nederland door deel te nemen aan het dubbelspeltoernooi.

Het voorlopige deelnemersveld van zowel mannen als vrouwen wordt woensdag 1 mei bekendgemaakt.

Libéma Open wordt van maandag 10 tot en met zondag 16 juni gehouden op de grasbanen van Autotron ‘s-Hertogenbosch. Richard Gasquet en Aleksandra Krunic zijn de titelverdedigers in het enkelspel.

Wil je niks missen van hét grastoernooi in Nederland? Koop  hier je tickets voor Libéma Open!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z