Nieuws

US Open: ‘De tweede week’

Het halen van de tweede week op een grandslamtoernooi is voor veel spelers een mijlpaal. Voor de titelfavorieten is het zaak om de tweede week zo fris mogelijk te bereiken. Op de tweede maandag van een major lijkt het bijna wel of er een nieuw toptoernooi start. De drukte in de kleedkamer is met 112 concurrenten afgenomen. De beste 16 spelers en speelsters zijn nog ‘slechts’ vier stappen verwijderd van het winnen van één van de grootste titels in tennis.

Voor Arantxa Rus en Robin Haase viel het doek in de eerste week in respectievelijk de openings- en tweede ronde. Rus verweerde zich knap tegen Dominika Cibulkova, maar kwam in drie sets net iets te kort. De pittige Slowaakse stoomde vervolgens door naar de tweede week en is nog altijd in de race voor haar eerste grandslamtitel. Haase strandde tegen David Goffin. De als 10de geplaatste Belg was in vier sets te sterk voor de nummer één van Nederland. ‘Ik baal natuurlijk van mijn verlies. Er waren voldoende kansen in de wedstrijd. Positief is wel dat ik heel veel goede dingen hebben gedaan in deze wedstrijd’, concludeerde Haase op de persconferentie na afloop.

US Open: ‘De tweede week’

Kiki Bertens bleef steken in de derde ronde. De kersverse nummer 13 van de wereld werd voorafgaand aan het toernooi gezien als één van de outsiders voor de titel. Verrassend was het dan wellicht ook wel dat de Wateringse nipt haar meerdere moest erkennen in Marketa Vondrousova. De 19-jarige Tsjechische staat bijna honderd plaatsen lager op de mondiale ranglijst. Bertens keerde ondanks deze nederlaag met een positief gevoel terug van haar trip door de Verenigde Staten. ‘Natuurlijk doet deze verliespartij pijn en zal ik er nog wel een paar keer aan terugdenken, maar ik neem vooral positieve dingen en vertrouwen mee uit Amerika. Zoals het winnen van mijn eerste titel op hardcourt en het bereiken van mijn beste ranking ooit.’

In de tweede week van de US Open dus geen Nederlanders meer in het enkelspel op het hoogste niveau, maar in het dubbelspel komen Demi Schuurs, Wesley Koolhof, Matwé Middelkoop en Haase in diverse dubbelcombinaties nog wel in actie.

US Open: ‘De tweede week’ 3

juniorentoernooi

De junioren starten tijdens de tweede week aan hun speelschema op het USTA Billie Jean King National Tennis Center. Tussen de 64 beste spelers tot en met 18 jaar bevinden zich twee Nederlanders. Deney Wassermann is de nummer 26 op de internationale juniorenranglijst en Nederlands kampioen Jesper de Jong staat twintig plaatsen lager. Beide Nederlanders staan aan het begin van hun profcarrière en kunnen in New York ruiken aan het ‘echte’ werk. Want wie wil er nu niet een kleedkamer delen met Roger Federer en Rafael Nadal?

US Open: ‘De tweede week’ 2

Deney Wassermann kwam dit jaar ook in actie bij de junioren op Wimbledon.

rolstoeltoernooi

Vanaf donderdag 6 september starten ook de rolstoelers in New York aan hun laatste grandslamtoernooi van het seizoen. In deze discipline draait Nederland al jaren mee aan de wereldtop. Diede de Groot is als nummer één van de wereld de topfavoriete voor de titel. De speelster uit Oudewater is gebrand om het één stapje beter te doen dan vorig jaar, waar ze in de finale werd geklopt door Yuiji Kamiji uit Japan. Aniek van Koot won de US Open-titel in 2013 en toonde vorige week aan in goede vorm te zijn. De nummer drie van de wereld won het sterk bezette voorbereidingstoernooi in St. Louis door zowel De Groot als Kamiji te verslaan. Marjolein Buis is de derde Nederlandse deelneemster en terug te vinden op plek vijf van de wereldranglijst.

De tweede week van de US Open kent dus een compleet nieuwe dynamiek. De wedstrijden in het enkelspel worden voornamelijk in het immense Arthur Ashe Stadium en Louis Armstrong Stadium gepland, terwijl de buitenbanen worden bezet door de junioren en rolstoelspelers. Maar één ding is gegarandeerd gebleven: spektakel!

De US Open is live te volgen via Eurosport en de Eurosport Player. Uitslagen en speelschema zijn te zien op www.usopen.org of door de US Open app te downloaden in de Itunes Store of Play Store.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z