Nieuws

Van de Zandschulp bekroont topweek met titel

Botic van de Zandschulp toonde de hele week aan in topvorm te verkeren en heeft zichzelf ook beloond met zijn eerste challengertitel. In Hamburg versloeg hij in de finale Bernabe Zapata Miralles met 6-3 5-7 6-1.

De partij had eerder al kunnen worden beslist, maar Van de Zandschulp verspeelde een 6-3 3-1 voorsprong. Hij liet zich echter niet van de wijs brengen toen hij het tweede bedrijf met 7-5 aan zijn Spaanse tegenstander moest laten. In de derde set hervond hij zijn spel en liep rap uit naar 6-1 setwinst.

De nummer 270 van de wereld, die door captain Paul Haarhuis vorige week werd geselecteerd voor het Davis Cupteam dat gaat strijden tijdens de Davis Cup Finals in Madrid, wist in de halve finale voor het eerst te winnen van een speler uit de top100. Salvatore Caruso werd in drie sets verslagen. De Italiaan was de mondiale nummer 100.

De winst bij de Tennis Challenger Hamburg leverde Van de Zandschulp 80 punten voor de wereldranglijst op. Hierdoor zal hij stijgen naar een plekje net buiten de top200. Nog niet eerder stond de 24-jarige Van de Zandschulp zo hoog.

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z