Nieuws

Van de Zandschulp verliest finale; duo Arends/Pel pakt dubbeltitel

Botic van de Zandschulp heeft zijn eerste finale in 2020 niet weten te winnen. Tomas Machac was met 6-3 4-6 6-3 te sterk in de eindstrijd van de Koblenz Open, een met 46.600 euro gedoteerd challengertoernooi.

De voortekenen waren gunstig voor de als zesde geplaatste Van de Zandschulp. De eerdere twee ontmoetingen met de 19-jarige Tsjech werden immers gewonnen door  de Veenendaler.

De start van Van de Zandschulp op de Duitse indoorbaan was niet goed. Hij moest direct zijn eerste servicegame inleveren. De 3-0 achterstand kon niet meer worden gerepareerd, waardoor de openingsset met 6-3 een prooi werd voor Machac.

Door een break in de tiende game van het tweede bedrijf zette Van de Zandschulp zich plots naast zijn Tsjechische tegenstander op het scorebord: 6-4.

De beslissende derde set leek heel snel de kant van Machac op te gaan. De nummer 347 van de wereld liep in rap tempo uit naar 5-1. De ruim 150 plaatsen hoger op de ranglijst geposteerde Van de Zandschulp gaf niet op en stribbelde nog wat tegen, maar moest bij 5-3 opnieuw zijn servicegame inleveren en daarmee de partij: 6-3.

Door dit resultaat stijgt Van de Zandschulp naar plek 171 op de wereldranglijst. Dat is tien plaatsen onder Robin Haase. Als Van de Zandschulp de finale in Koblenz had gewonnen, was hij de nieuwe nummer één van Nederland geworden.

Van de Zandschulp verliest finale; Arends/Pel pakt dubbeltitel 2

Sander Arends en David Pel

Naast Van de Zandschulp was er ook Nederlandse inbreng in de dubbelfinale. Sander Arends en David Pel waren daar in succesvol tegen Julian Lenz en Yannick Maden.

In twee tiebreaks was het als eerste geplaatste koppel te sterk voor de thuisspelende Lenz en Maden: 7-6(4) 7-6(3).

Arends en Pel boekten zodoende hun eerste toernooizege van het nieuwe seizoen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z