Nieuws

Van Mossel Kia Dutch Open: Toptennis terug in Amersfoort

Laten we beginnen met de administratie. Dan hebben we dat maar gehad. Want de posten op de balans sloegen de laatste jaren behoorlijk richting het negatieve wat betreft de challengertoernooien in Nederland.

De TEAN International in Alphen aan den Rijn verdween in 2018 van de kalender en toen in maart van dit jaar het nieuws naar buitenkwam dat ook The Hague Open, de Challenger in Scheveningen, deze zomer na 26 jaar de stekker eruit moest trekken, zouden we in Nederland geen enkel Challengertoernooi overhouden. Een kwalijke zaak voor een tennisland als de onze…

Van Mossel Kia Dutch Open: Toptennis terug in Amersfoort

Gelukkig was daar Stichting TopSport Amersfoort die de uitdaging (in het Engels: challenge) aanging om binnen een paar maanden tijd een internationaal toernooi te organiseren op de banen van tennisvereniging ALTA.

Tom Nijssen werd als toernooidirecteur aangesteld en verwoordde zijn plannen in TENNiS Magazine als volgt: ‘Ons eerste toernooi is een 80 challenger en volgend jaar, wanneer ALTA het honderdjarig bestaan viert, willen we doorgroeien naar een 100 challenger. Dat betekent overigens meteen een forse verhoging van het prijzengeld. We moeten eerst maar eens laten zien dat we een kwalitatief goed evenement uit de grond kunnen stampen. Want het is allemaal wel een beetje op het laatste moment.’

Het Van Mossel Kia Dutch Open vult het gat op de ATP Challenger Tour dat was ontstaan door de beslissing van The Hague Open om het evenement dit jaar niet te laten doorgaan.

Novak Djokovic

Een jonge Novak Djokovic in actie

De naam Dutch Open heeft een verleden in de stad Amersfoort. Van 2002 tot en met 2007 werd hier namelijk een ATP-toernooi georganiseerd. Novak Djokovic wist in 2006 zijn allereerste titel op de ATP Tour bij de Dutch Open in Amersfoort te veroveren. Het was de start van een glansrijke carrière voor de huidige nummer één van de wereld, die later de licentie van het ATP-toernooi kocht. Echter kreeg het toernooi geen lang vervolg in Servië.

Van 15 tot en met 21 juli staat dus weer een nieuwe Dutch Open op het programma. Ditmaal als onderdeel van de ATP Challenger Tour. Dat is één niveau lager dan de ATP Tour, waar toernooien als het ABN AMRO World Tennis Tournament en Libéma Open toe behoren.

Thiemo de Bakker

Thiemo de Bakker

Het Van Mossel Kia Dutch Open kent een internationaal deelnemersveld van jongen honden en ervaren rakkers, onder wie baltovenaar Dustin Brown.  Aan Nederlandse inbreng is zeker geen gebrek. Direct toegelaten zijn Thiemo de Bakker (laatste winnaar van The Hague Open), Tallon en Scott Griekspoor, Jelle Sels, Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven. Via wildcards en kwalificaties kan dit oranje zestal nog worden uitgebreid.

Een dagticket is al vanaf €7,50 hier te bestellen. Aangeraden wordt om met het openbaar vervoer naar het toernooi te reizen. Kom je toch met de auto? Kijk dan hier voor de parkeermogelijkheden.

Meer informatie over het Van Mossel Kia Dutch Open, het dagprogramma en de nieuwsbrieven vind je hier.

Heb je geen tijd om langs te komen? Klik hier om de wedstrijden via de livestream te volgen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z