Nieuws

Voorbeschouwing World Team Cup: Nederland favoriet

In Israël gebeurt het volgende week en Nederland is de grote favoriet.

Nee, we doelen niet op Duncan Laurence die op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv in actie komt, maar op de top van de rolstoeltennissers. Zij vertegenwoordigen namelijk van 13 tot en met 18 mei Nederland bij de World Team Cup in Ramat Hasharon.

Het Larry and Mary Greenspon Israel Tennis Centre in het midden van Israël is het decor voor de 19 landen die verspreid over vier disciplines strijden om de wereldbekers.

Nederland wordt vertegenwoordigd bij de mannen, vrouwen en junioren. Bij het onderdeel quads is ons land niet ingedeeld.

Voorbeschouwing World Team Cup: Nederland favoriet 4

De World Team Cup is een landenstrijd zoals de Fed Cup en Davis Cup. In feite is de World Team Cup het voorbeeld geweest voor de vernieuwde Davis Cup, waar in november 18 landen op één locatie (Madrid) in een finaleweek strijden om de titel. Nederland kwalificeerde zich begin dit jaar voor de eerste editie van de Davis Cup nieuwe stijl door in Ostrava Tsjechië te verslaan.

Maar terug naar de World Team Cup, waar Nederland vooral bij de vrouwen torenhoog favoriet is. De vrouwen equipe van bondscoach Dennis Sporrel bestaat uit Diede de Groot, Aniek van Koot, Marjolein Buis en Michaela Spaanstra. De Groot is de nummer één van de wereld, kort gevolgd door Van Koot op plek drie en Buis op plaats zeven. Spaanstra is de mondiale nummer 11.

Door de jaren heen zorgde de Nederlandse vrouwen al voor dertig(!) wereldtitels. Vorig jaar werd het Nederlandse vrouwenteam in Apeldoorn kampioen en verdedigt dus dit jaar de titel in Israël.

Voorbeschouwing World Team Cup: Nederland favoriet

Maikel Scheffers

De mannenploeg bestaat uit de ervaren Maikel Scheffers (ITF-10), Tom Egberink (ITF-11) en de jonge Ruben Spaargaren (ITF-17). Het team staat onder leiding van Nick Hogenhout.

Japan is de titelverdediger van het landentoernooi dat Nederland in totaal zes keer won. De laatste titel dateert echter alweer uit 2011, toen de World Team Cup in Zuid-Afrika plaatsvond.

Nederland staat al jaren aan de top van het rolstoeltennis. Ook bij de junioren strijdt ons land steevast mee om de bovenste posities. Het juniorenteam dat dit jaar wordt uitgezonden bestaat uit Maarten ter Hofte, Xavier Donker, Jinte Bos en Lizzy de Greef en wordt gecoacht door voormalig prof Robin Ammerlaan. De junioren gaan voor een achtste wereldtitel.

Alle landenwedstrijden worden in de buitenlucht van Israël op een hardcourtbaan afgewerkt.

Meer informatie over de BNP Parisbas World Team Cup, zoals de volledige naam luidt, vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z